Keskustelu:Jakkiliitin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Liittimien koot[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin Kuulokkeet sivulta että 1/4 tuumaa on 6,35 mm eikä 6,3 mm mutta Googlen kuvahaun perusteella molempia halkaisijamerkintöjä käytetään samasta asiasta? Jakkiliitin sivua voisi siis virallistaa siltä osin mutta jos 6,3 mm käsite on tunnetumpi ja käytännöllisempi niin onko siihen aihetta? Wikiman897 (keskustelu) 15. elokuuta 2012 kello 12.25 (EEST)

Liittimien nimet[muokkaa wikitekstiä]

"Jakkiliitin", "plukkiliitin", jack, plug, plugi, jaki jne. ovat kaikki epävirallisia liitinten nimiä, joita käytetään epämääräisesti ristiin. Tästä olisi hyvä mainita. Liittimen toleranssit, materiaalit, liitostavat poikkeavat eri valmistajilla, josta olisi myös kerrottava artikkelista. Jakkiliitin artikkelin nimenä on muutenkin erittäin epäkelpo. Jakki-liittimet voisi toiseen, liittimiä käsittelevään Wiki-artikkeliin.--oh7lua (keskustelu) 15. elokuuta 2012 kello 14.22 (EEST)

Omasta mielestäni plugiliitin olisi paras, en ole kuullut koskaan nimenä jakia tai plukkia kylläkään. En muuten ainakaan itse tiedä että liitostavat poikkeaisivat eri valmistajilla niin konkreettisesti että voisi mainita Wikiman897 (keskustelu) 14. lokakuuta 2012 kello 14.24 (EEST)

Näiden liittimien nimet menevät eri kielissä tosiaan villisti. Suomessa välillä plugi tarkoittaa pistoketta (urosta) ja jakki runko-osaa (naarasta). UK ja US nimeämiskäytännötkin menevät vielä ristiin keskenään - katso en-artikkeli.

En-WP artikkeli on nimellä "TRS connector", mutta TRS-liitin on suomessa hyvin tuntematon käsite... --Aulis Eskola (keskustelu) 14. lokakuuta 2012 kello 14.44 (EEST)