Keskustelu:

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tetsu-jō poliisien käytössä nykyaikana?[muokkaa wikitekstiä]

"Japanilaiset poliisit saattavat käyttää jō-sauvaa mitoiltaan vastaavaa teräsputkea." Mikä on tämän tiedon lähde? En ole tällaisesta ennen kuullut. Jotenkin herää kyllä epäily että virkavalta ei kuitenkaan käyttäisi metalliputkea ainakaan jōn kaltaisesti. --Jodo-Mikko 18. syyskuuta 2007 kello 13.05 (UTC)

Dreagerin Modern Bujutsu & Budo kirjan kuvissa Kaminoda Tsunemori esittää keijo-jutsua ja avustavalla nuoremmalla poliisiukkelilla on rautaputki aseenaan. Kaminoda senseillä on puinen jo yhdessä kuvista jassa avustajalla on metalliputki. Parissa muussa kuvassa Kaminoda sensei torjuu jousipampulla rautaputkella varustettun avustajan hyökkäyksiä. Lähde:Donn F. Draeger, Modern Bujutsu & Budo, vol. 3, Weatherhill 1974, sivu 86-87.Jklak 18. syyskuuta 2007 kello 13.58 (UTC)
Jos kirjan kuvissa demotaan miten aseita voi käyttää, merkitseekö se välttämättä sitä että poliisit käyttäisivät rautaputkea työtehtävissään tai edes harjoittelussaan? Tekstistä en löytänyt viittausta sellaiseen. Ehkä kuvista on haluttu realistisempia, kuin ne olisivat jos hyökkääjä niissä olisi varustettu esim. jo'lla tai bokutolla. Lähde vaatii johtopäätösten tekemistä hieman hataralta pohjalta. Poistan maininnan tekstistä kunnes löydät vahvistettavan lähteen. Asia on joka tapauksessa melko triviaali eikä jo-artikkelissa mitenkään välttämätön. --Jodo-Mikko 19. syyskuuta 2007 kello 06.34 (UTC)
Koska lähteistä ei löydy selkeää mainintaa putkenkäytöstä on perustelusi putkenkäyttön poistoon ko. artikkelisa siis OK! Toisaalta pidän kyllä ihmeellisenä jos em. putkella olisi haettu "realistisuutta" em. kuviin?!? Jklak 19. syyskuuta 2007 kello 06.53 (UTC)

Muu keskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Eikö tyngän voisi ottaa pois, onhan tämä sen verran laajahko Lakritsa 5. marraskuuta 2008 kello 08.25 (EET)[vastaa]