Keskustelu:Itämerentorni

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siis ei kai rakennuksen nimi oikeasti ole tori? Pakko olla kirjoitusvirhe. Netistä löytyy tosin molempia muotoja! --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 1. elokuuta 2007 kello 23.37 (UTC)

Netin perusteella asia lienee niin että kiinteistön nimi on Kiinteistö Oy Itämerentori, rakennuksen nimi on Itämerentorni. Lieneekö rakennuksen nimi sitten mitenkään virallinen eli voiko rakennuksen nimeä kirjata mihinkään? Tuskin. Mutta sillä nimellä se kai tunnetaan. --Ulrika 2. elokuuta 2007 kello 04.30 (UTC)
Itämerentori on rakennuksesta virallisesti käytetty nimitys. Ei se nyt loppujen lopuksi niin hirveän outo nimi ole, vrt. Republic Plaza tai Wells Fargo Plaza. Aukioita torit plazat kaikki tyynni. Jättäisin tämän tälle nimelle; rakennus ei ole niin tunnettu, että nimen vaihtamista Itämerentorniksi voitaisiin puolustaa nimen yleisyydellä. --Silenzio 2. elokuuta 2007 kello 18.04 (UTC)
Plaza on sanakirjan mukaan: "mercantile establishment consisting of a carefully landscaped complex of shops representing leading merchandisers; usually includes restaurants and a convenient parking area; a modern version of the traditional marketplace". Torin merkitys taas on ihan toinen. --Ulrika 2. elokuuta 2007 kello 20.24 (UTC)
Kiitos valaistuksesta. Artikkelin nimenkin menit jo vaihtamaan, vaan en ymmärrä miksi. Siksikö, että kuulostaa paremmalta? Tietosanakirjassa ei kovin luotettavan tuntuista. Ei tuota vaihtoa nimittäin ainakaan nimen yleisyydellä tai tunnettuudella voi selittää. Esimerkiksi rakennuksiin erikoistunut kansainvälinen sivusto Emporis käyttää virallista nimeä Itämerentori. --Silenzio 3. elokuuta 2007 kello 17.55 (UTC)
Eivät ne osaa siellä Empriksessa Suomea, joten ne käyttää mitä niille annetaan. Mutta talo ei oikein voi olla tori, ja se näyttää enemmän tornilta kuin torilta. En ole käynyt talossa, enkä siis tiedä lukeeko siellä jossakin sen nimi. Jos sinulla on mahdollisuus olla yhteydessä talon omistajaan tai muuhun tahoon, jolta saa virallisen tiedon, se on varmaan ainoa keino selvittää asia, jos ei torni kelpaa. --Ulrika 3. elokuuta 2007 kello 18.14 (UTC)
Rakennus ei toki sinällään voi olla tori, mutta mikään ei estä sitä että rakennus nimetään Toriksi. Kuulostaako hyvältä vai ei, se ei liene meidän päätettävissä. Kaiken kaikkiaan harmillista, että sana tori on niin samankaltainen kuin sana torni. Jos näin ei olisi, ei olisi tätä keskusteluakaan. Jos aikaa on niin yritän saada jonkun rakennukseen liittyvän tahon kautta pistettä tälle keskustelulle. --Silenzio 3. elokuuta 2007 kello 18.51 (UTC)

Tiedustelin nimiasiaa Sitralta sähköpostilla, ja vastaus oli odotettu: Koko rakennuksen, eli tornin + matalan alaosan nimi on Kiinteistö Oy Itämerentori 2. --Silenzio 12. elokuuta 2007 kello 10.53 (UTC)