Keskustelu:Innovaatio

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miten on mahdollista, että tässä artikkelissa on vain yksi lähde? --Jjanhone 3. maaliskuuta 2011 kello 15.42 (EET)
Luultavasti siksi, että jargoni, konsulttikieli ja muotisanasto ovat nopeasti ohikulkevia, tähdenlennon tapaisia ilmiötä. Niiden tukemiseksi ei monasti ehdi syntyä laajempaa kirjallisuutta ennen kuin poistuvat vanhentuneina käytöstä. Muistaakohan kukaan enää fraaseja kuten "businessäly" tai "katu-uskottava"? Poistuivat näemmä laajemmasta käytöstä ennen kuin kukaan ehti niistä kirjan kirjoittaa. --128.214.133.2 10. marraskuuta 2011 kello 10.47 (EET)

Ensimmäisen rivin määritelmästä[muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen rivi kaipaa mielestäni muutosta. Minulla ei ole esittää yhden rivin vastausta, mutta seuraava lyhyt kappale summeeraa ajatukseni innovaatiosta.

Innovaatio on prosessi, jossa jotakin jo keksittyä muuttamalla saadaan aikaiseksi jotain uutta. Innovaatio on siis läheisesti sukua keksinnölle. Keksinnössä kehitetään jotain aivan uutta, kun taas innovaatio on jonkun tunnetun keksinnön soveltamista uudella tavalla tai uuteen paikkaan.

Yhden rivin määritelmä innovaatiolle voisi olla esim. Innovaatio on tunnetun keksinnön soveltamista uudella tavalla tai uuteen paikkaan.

  • Vastausta... Lainaisin tässä nimenomaan Rogerssia jota nykyisin aika usein käytetään innovaation määrittelyssä. Artikkelissakinhan sanotaan, että "Rogers (2003) määrittelee innovaation ideaksi, käytännöksi tai esineeksi, jota yksilöt pitävät uutena. Innovaation ei tarvitse olla upouusi, vaan olennaista on, että yksilö kokee sen uutena. Innovaatioksi voi myös kutsua ideaa, käytäntöä tai esinettä, jonka olemassaolosta yksilö on tiennyt jo aiemmin, mutta josta hänellä ei vielä ole mielipidettä." Useimmiten kun esim lehdistössä puhutaan innovaatioista, niin taustalla on nimenomaan ajatus siitä, että jos jokin asia on yksilölle uusi, niin se on innovaatio. Täten vaikka "keksinnössä" ei olisi varsinaisesti mitään uutta tai omaperäistä se voi olla innovaatio (koska esim hyvä markkinointitaktiikka joka tuo asian suuren yleisön tietoisuuteen on myös innovaatio). Keksintöhän on käsittääkseni tiukalta määritelmältään jotain sellaista jonka voi patentoida (mahtaako pitää paikkaansa?). Täten innovaatioista puhuttaessa pitäisi varmaankin nimenomaan välttää keksintö-sanan käyttämistä, koska patentoiminen on hyvin epätyypillistä innovaatioille. Vaihdoin Rogersin suppean määritelmän nyt tuohon yhden rivin määritelmäksi. PerttuT 27. maaliskuuta 2006