Keskustelu:Ilomantsin taistelu 1944

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luin Pasilan kirjavarastosta löytämäni kirjan, Hämäläisdivisioona etulinjasta kenttäsairaalaan (5. divisioona 1941-1944) : rintamatapahtumia ja lääkintäpalvelua / Einar Palmunen, ISDN 951-23-0698-0. Kirja on täynnä puolustusvoimat-jargonia, jota on varmaankin vaikea kestää siviilipohjalta.

Kyseisessä kirjassa oli mainintoja Ilomantsin taisteluista. Etenkin paenneiden venäläisjoukkojen jälkeensä jättämästä lääkintämateriaalista. Ja käsitin, että 5. div joukot osallistuivat aktiivisesti vastahyökkäykseen.

Toki asia kuvattu ko. teoksessa vain lääkintähuollon puolelta, eli KS:aan tuli haavoittuneita joka puolelta. Mietin vain, onko unohtunut joku joukko-osasto tästä taistelukuvauksesta, kuten 5. div:lle alistettu JR2?


Huomauttaisin myöskin lähteenä käytetystä Erkki Nordbergin teoksesta. Teoksessa on lähinnä vain viittauksia muihin lähteisiin, ei oikeastaan ole juuri mitään tähän aiheeseen liittyvää edes lainattuna. Ehdottaisin poistoa. -JV Kommentin jätti 84.239.213.148 (keskustelu – muokkaukset)