Keskustelu:Il-kaanien valtakunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jos Il-kaanien valtakunta kerran on Mongolivaltakunnan osa, ja Mongolivaltakunta on yhtenä alaluokkana luokassa Historialliset valtiot, miksi tämän artikkeli pitäisi ennemmin olla irrallaan kuin Mongolivaltakunnan alla, jossa on muitakin alueeseen ja sen hallitsijoihin liittyviä artikkeleita? --Hermis 13. toukokuuta 2006 kello 09.59 (UTC)

Artikkeli lienee Historiallisten valtioiden alla, kun joku on sen sinne päättänyt joskus tyrkätä. Tuskin siinä sen kummempaa logiikkaa on takana eli kun tällainen alaluokka Mongolivaltakunta on olemassa niin kernaasti tämänkin voi sinne tyrkätä (ja ottaa tietenkin yläluokka Historialliset valtiot pois). --TBone 13. toukokuuta 2006 kello 10.08 (UTC)
Kysymys olikin lähinnä edelliselle muokkaajalle, joka vaihtoi artikkelin luokaksi takaisen tuon Historialliset valtiot, vaikka sen Mongolivaltakunnaksi muokkasin. Ja kun muutoslogia seurasin, niin alunperin tämä oli ollutkin (saman henkilön toimesta) Mongolivaltakuntien alla, mutta sittemmin vaihdettu. Kiinnostaisi vain tietää jotain perusteita tälle. --Hermis 13. toukokuuta 2006 kello 10.40 (UTC)
Määritelmä on oikeastaan virheellinen (suoraan enkkuwikistä). Il-kaanien valtakunta oli Mongolivaltakunnan osa muodollisesti vain lyhyen aikaa, kunnes Mongolivaltakunta katosi kokonaan. Kun kerran Mongolivaltakunta ja historialliset valtiot ovat sisäkkäisiä luokkia, pitää valita niiden välillä, ja ehkä mieluummin laittaisin nämä jälkimmäisiin. Tämä on kyllä yksi niistä harvoista tapauksista, jolloin tekisi mieli tehdä sisäkkäinen luokitus. --ML 22. toukokuuta 2006 kello 12.26 (UTC)