Keskustelu:Hurriganes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hurriganes on edelleen pystyssä uudella kokoonpanolla. Kts.Viralliset kotisivut -- Finlandia 5. toukokuuta 2005 kello 22:38:15 (UTC)

"Rock 'n' Roll All Night Long ilmestyi vuonna 1973, joka sisälsi mm. hitit Good Morning Little School Girl ja Do You Wanna Dance."
Tämä levy ei sisällä kumpaakaan noista kappaleista, vaan Do You Wanna Dance ilmestyi singlenä, ja Good Morning little schoolgirl singlenä vasta vuonna 1977. Rock 'n' roll all night longin ehkä tunnetuimmat kappaleet ovat Say mama ja Keep on knockin'. Kommentin jätti 193.229.102.68 (keskustelu – muokkaukset). 7. huhtikuuta 2006 kello 19.48
Eikös se itse asiassa ole alunperin The Hurriganes, vaikka ainaha sitä on käytetty ilman tuota "the"-artikkelia. Tämä artikkelihan on vain Hurriganes ja eikä artikkelin sivulle löydä hakusanalla The Hurriganes. --Smörre 23. toukokuuta 2006 kello 20.11 (UTC)

Minusta artikkelissa on paikoin "rock-fanin" kirjoittamaa hehkutusta: kitaristeja ylistetään yms. Raimo Miettinen 21. tammikuuta 2007 kello 19.47 (UTC)

Muokkaa rohkeasti hehkutukset pois. Ne eivät pääsääntöisesti tietosanakirjamaiseen artikkeliin kuulu. --Zxc 21. tammikuuta 2007 kello 19.48 (UTC)

Samoihin aikoihin Haagassa perustettiin myös toinen bändi nimeltä Jigsaw, joka lauloi Suomeksi toisin kuin Ganes. Useissa Hurriganesin kappaleissa on "lainattu" Jigsawin kitara "soundia". Kommentin jätti 193.234.247.50 (keskustelu – muokkaukset).

Mistä lähteestä tällainen tieto on peräisin? Mikä bändi on Jigsaw, ja tarkoitetaanko tässä, että Kallio lainasi kitarasoundia? Vai Järvinen? Minusta tämä ei taida olla Hurriganes-artikkelin kannalta kovin merkityksellinen seikka, oli tämä Jigsaw mikä tahansa. Kommentin jätti 193.234.247.50 (keskustelu – muokkaukset).
Mitä yrität saada aikaiseksi keskustelemalla itsesi kanssa 193.234.247.50? --Kohko 28. huhtikuuta 2007 kello 22.09 (UTC)
En yritä keskustella itseni kanssa, vaan kyselin, mitä joku on tarkoittanut lauseella "Hurriganesin kappaleissa on lainattu Jigsawin kitarasoundia". Löysin kirjasta "Jeejeejee - Suomalaisen rockin historia" mainintoja Jig-Saw nimisestä bändistä, mutta edelleen jää epäselväksi, mihin perustuu käsitys Järvisen tai Kallion tekemästä soundien lainaamisesta. En alkanut muokkaamaan tätä kohtaa artikkelista vajavaisten tietojen perusteella, mutta oletan, että tämä käsitys on jonkun aikalaisen melko subjektiivinen tulkinta asiasta. Nyt huomasin, että joku onkin jo ottanut tuon lauseen pois artikkelista, mikä minusta on oikea ratkaisu. Kommentin jätti 88.112.62.184 (keskustelu – muokkaukset). 29. huhtikuuta 2007 kello 16.11
"Itsensä kanssa keskustelemisella" tarkoitin sitä. että molemmat keskustelupuheenvuorot olivat tulleet samasta ip-osoitteesta. En arvannut, että kyseessä oli kaksi eri henkilöä, tai mikäli ei ollut, niin en ymmärtänyt, että myös ensimmäinen keskustelupuheenvuorosi oli tarkoitettu kysymykseksi. Nyt näytät kirjoittaneen eri ip-osoitteesta. Nämä keskustelupuheenvuorot on muuten tapana allekirjoittaa. Voit jopa harkita käyttäjätunnuksen rekisteröimistä itsellesi. --Kohko 29. huhtikuuta 2007 kello 20.57 (UTC)

sticks and stones Remun sooloihin[muokkaa wikitekstiä]

Remun Sticks And Stones ei kuulu hurriganes levyihin, muutenhan koko hänen soolo levyt kuuluisi listata tuonne, se kuuluu hänen sooloihin missä se nyt onkin, muutenhan koko hänen soolo diskografia kuuluisi listata tuonne. tässä teille kansi siitä levystä: http://www.wolfgangrecords.com/eng/julkaisut/sticksandstones.jpg tai http://www.wolfgangrecords.com/fin/julkaisut/remu.html lukeeko siinä Remu vai Hurriganes?

lisäksi lisäsin muihin levyihin pari levyä jotka sisältävät ennen julkaisemattomia hurriganes lauluja.

terveisin a.l.e

Sivu pitäisi suojata, kun joku anonyymi käyttäjä vandalisoi sitä. --Javatyk 22. joulukuuta 2008 kello 19.41 (EET)[vastaa]

Hurriganes kaupallisesti menestyi...[muokkaa wikitekstiä]

Nimemerkki Kalmolle: Miksi menit perumaan minun tekemän muutoksen? Väite, että Hurriganesia pidetään ensimmäisenä ulkomailla soittaneena suomalaisena bändinä on täysin päätön, koska esim. on erittäin tunnettua, että Dave Lindholm oli Italiassa jo vuonna 1970 Ferriksen kanssa - ja voin kaivaa vastaavia esimerkkejä muitakin. Mutta se on totta, että Hurriganes on ensimmäinen suomalainen bändi, joka todella menestyi ulkomailla = myi paljon levyjä, ja teki paljon yleisöä vetäviä keikkoja.

Olen sattumoisin kirjoittanut tästä Hurriganes artikkelista muutenkin suurimman osan aiemmin, joten ehkäpä tiedän asioista jotain.

Neutraalia 2?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeliin näyttää tämän tästä palautuvan sen kaltaisia sanontoja kuin "legendaarisin kokoonpano" tai "tunnetuin kokoonpano". Fanihehkutus legendaarisiuksineen ei tietenkään tietosanakirja-artikkeliin kuulu. "Tunnetuin kokoonpano" -sanonta sisältää myös ongelman. Yleensä sanonnalla viitataan kokoonpanoon: Remu, Cisse ja Albert - mikä sinänsä on ihan ymmärrettävää. Kuitenkin mikäli tarkastellaan Hurriganesin historiaa ennen comebackkejä, huomaamme, että vuosien 1971-84 aikana Hurriganesilla oli 3 eri kitaristia: Ile, Albert ja Janne. Ile ja Albert olivat moneen kertaan yhtyeen kokoonpanossa, kumpikin viitisen vuotta yhteensä, ja Janne pari vuotta. Tuona koko ajanjaksona ilmestyi 12 studioalbumia. Albumien kitarisitit lukumäärittäin olivat: Ile 6, Albert 4 ja Janne 2 albumia. Näiden faktojen perusteella voitaisiin väittää, että ehkä tunnetuin kokoonpano oli sittenkin Remu, Cisse ja Ile! --Kohko 23. lokakuuta 2010 kello 01.59 (EEST)[vastaa]

Remu poistatti Ilen Hot Wheelsin biisien tekijätiedoista heidän hetkellisten riitojensa takia ("Ile ruotuun"), vaikka Ilellä oli erittäin merkittävä osuus biisien synnyssä - ne on tehty yhdessä harjoituskämpällä. Ile huomasi asian vasta levynkannesta, mutta ei nostanut suurempaa meteliä, koska maan ykkösbändissä rahaa tienasi ennen kaikkea keikkailulla. Tarkensin tämän kohdan artikkeliin.