Keskustelu:Horze

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hei, millä perusteella tätä sivustoa poistetaan kokoajan? Muun muassa Norjan wikipediassa tämä on hyväksytty. Millä perusteella määrittelette mikä yritys on tarpeeksi merkittävä, jotta se voi pysyä Wikipediassa? Ymmärrän, että wikipedia ei ole mikään yrityshakupalvelu, mutta Suomen hevosurheilun kannalta merkittävä toimija tulisi voida pysyä Wikipediassa. Kommentin jätti Rolfnevanlinna (keskustelu – muokkaukset).

Yritys ei ole merkittävä tekijä. Vaikka on jonkun alan sponsori, ei se merkitse itseoikeutetusti artikkelia Wikipediassa. Myöskään se että on jonkin toisenkielisessä wikipediassa, ei automaattisesti merkitse pääsyä toiseen. Joka Wikipediassa tehdään omat arviot. Horze-niminen yritys ei ole erityisen tunnettu, ja Wikipedia ei ole sitä varten, että tätä kautta tehtäisiin yrityksiä tunnetuksi.--Ulrika 15. kesäkuuta 2007 kello 15.37 (UTC)

Mielenkiintoista. Ilmeisesti tämä roskaksi merkitseminen on myös hyvin käyttäjäkohtaista. Mielestäni Horzella on merkittävä osuus Suomen hevosurheilun edistämisessä. Tästä en internetistä löydä mitään yksiselitteistä tutkimusta, johon voisin viitata, mutta voitte vaikka ottaa yhteyttä Suomen Ratsastusliittoon ja kysyä asiasta.

Millä perusteella yritykset luokassa "Suomalaiset yhtiöt" ovat kaikki merkittäviä? Missä lähteet näihin. On mielestäni vallan väärinkäyttöä poistaa artikkeli mielivaltaisesti ilman, että tarjoatte ensin yhtenevän selityksen ja vertailun muihin Suomalaisiin yhtiöihin, jotka ovat Wikipediassa. Pitääkö yrityksen esimerkiksi omistaa joku tietyn suuruinen liikevaihto? Pitääkö yrityksestä tehdä kansainvälinen tutkimus? Mitkä ovat ne kriteerit, jolla määrittelet yrityksen merkittäväksi tai ei merkittäväksi? Rolfnevanlinna 15. kesäkuuta 2007 kello 15.53 (UTC)

Vielä kommentti tuohon väitteeseesi, että Horze-niminen yhtiö ei ole erityisen tunnettu. Tämä pitää sinänsä paikkansa, kun on kyse henkilöistä, joilla ei ole henkilökohtaista intressiä hevosurheiluun, mutta jos kysyt keneltä tahansa hevosurheilusta kiinnostuneelta henkilöltä Suomesta, Tanskasta, Norjasta tai Ruotsista - voit olla varma, että yritys on huomioitu :) ! Rolfnevanlinna 15. kesäkuuta 2007 kello 15.53 (UTC)
Kysyin henkilöltö jolla on "henkilökohtaista intressiä hevosurheiluun", eikä hän tuntenut yritystä. --Ulrika 15. kesäkuuta 2007 kello 16.14 (UTC)
Erikoista. Olen silti positiivisesti yllättynyt, että Wikipediaa ylläpidetään näin ahkerasti, että jopa otetaan selvää näin perustellisesti. Täydellisen pettynyt, että näissä toimenpiteissä ei noudateta yhtenäistä linjaa kaikkien artikkelien osalta. Tämä on selkeä heikkous.Rolfnevanlinna 15. kesäkuuta 2007 kello 16.19 (UTC)
Lisään vielä, että hevostarvikeliikkeitä on tämän henkilön mukaan paljon, eikä tämä yritys ole siis millään tavalla merkittävämpi kuin mikä tahansa muu, saattaa olla jopa vähämerkityksinen, kun hän ei ollut kuullut. Nettiliikkeitä ovat ainakin: Börjes, Hööks, Suomen hevostarvike, Horsepro, Hippodome, Valjastukku, Veljekset Whalsten, Kentauri, Valjaspuoti, HeKo-tarvike, Idän Ratsu, Horseshoe. Ennenkin on joku tarvikefirma yrittänyt, mutta ne on poistettu, koska ovat kuitenkin pienyrityksiä. Sen olen huomannut, että yhä aggressiivisemmin firmat yrittävät saada itsestään mainosartikkelin wikipediaan, mikä kertoo siitä, että sitä pidetään tärkeänä mainoskanavana. --Ulrika 15. kesäkuuta 2007 kello 16.26 (UTC)
Näistä kukaan ei toimi niin suurella markkina-alueella kuin Horze, vaan ovat pääasiallisesti yhden kaupan ratkaisuja. Hööks näistä on ainut, joka on suuruudeltaan Horzen luokkaa, mutta jää sekin jälkeen. Näistä kukaan ei tue Suomalaista hevosurheilua oikeastaan millään tavoin. Horze on siltä kannalta merkittävä Suomen nuorison osalta. Ratsastusurheilua pidetään yleisesti positiivisena toimintana, ja sen tukeminen siinä mittakaavassa, mitä Horze on tehnyt, on merkittävää. Tämä on tietenkin mielipidekysymys, jos aiheesta ei löydy selkeätä linjausta. Olenkin tätä kysynyt nyt teiltä, ilman että osaatte antaa yhtenevää neuvoa.Rolfnevanlinna 15. kesäkuuta 2007 kello 16.33 (UTC)
Yrität nyt latvasta puuhun eli luulet että kun on sponsoroitu, pitää saada yritys Wikipediaan. Täytyy jälleen kerran huomauttaa että aggressiivinen pyrkimys Wikipediaan tuo yritykselle pelkästään huonoa mainosta. Asia on niin päin, että yrityksen täytyy toimia niin, että muutkin kuin se itse huomaavat, että sillä on Wikipediaan oikeuttavia ansioita. Olisi nyt syytä jo viimein lopettaa, ettet joudu naurunalaiseksi. --Ulrika 15. kesäkuuta 2007 kello 16.36 (UTC)
Tuo versio vaikutti täysin mainokselta. Tottakai asiaa tarkemmin tuntematon saattaa erehtyä, mutta wikipedia ei ole tarkoitettu mainostamiseen. Tuo merkittävyys, viitannet tämän käyttäjän saamiin huomautuksiin (olettaisin sen olevan sinä Rolfnevanlinna?) Myönnän, ehkä {{Malline:Test}} olisi ollut parempi. --AdaL 15. kesäkuuta 2007 kello 16.02 (UTC)

En täysin ymmärrä mitä tarkoitatte? Toisaalta sanotte, että voitte erehtyä, mutta silti merkitsette roskaksi? Onko kyseessä sisällön muotoilu vai itse sisältö? Rolfnevanlinna 15. kesäkuuta 2007 kello 16.12 (UTC)

Lisäksi on liian helppoa mielestäni, että merkitsette roskaksi, ja vetoatte vain roskamallinnukseen (jota ei pidä millään tavalla kommentoida). Olen vieläkin kiinnostunut, minkä perusteella joku suomalainen yritys on merkityksellinen ja joku merkityksetön? Onko tästä jotain selkeää Wikipedia-neuvoa? Rolfnevanlinna 15. kesäkuuta 2007 kello 16.14 (UTC)

Tutuistuin vielä noihin erilaisiin roska-luokkiin. Mihin näistä tämä artikkeli mielestänne sopii (kopion ne, jotka arvelen saattavat olla teidän kriteerinänne)?

1. Merkittävyyskynnyksen selvästi alittavat artikkelit, esimerkiksi artikkeli yhtyeestä tai WWW-keskustelualueesta, joka ei ole saanut julkisuutta ja josta ei löydy tietoa edes Googlen avulla muutamaa sivua enempää.

2. Aikaisemmin poistetun artikkelin uudelleen lisääminen ilman palautusäänestystä.

3. Puhtaat mainokset. Ne poistetaan tai muokataan neutraali näkökulma -periaatteen mukaisiksi. Jos olet epävarma, lisää artikkeli ensin sivulle Wikipedia:Poistettavat sivut äänestystä varten.

Rolfnevanlinna 15. kesäkuuta 2007 kello 16.23 (UTC)

Korjaus väittämääsi: roskaa-mallinetta voi kommentoida {{Roskaa|Syy}}. Itse kumminkin suosin muokkausyhteenvedossa kommentointia, koska se näkyy Tuoreet muutokset sivulla. Muokkausyhteenveto näkyy myös artikkelin historia-välilehdellä. Artikkeli on mainos, sekä se on lisätty uudelleen usempaan kertaan [1]. --AdaL 15. kesäkuuta 2007 kello 16.42 (UTC)

Onko yhtiö perustettu vuonna 1988 (kuten fi-wiki väittää) vai 1982 (kuten no-wiki väittää)? --Dogah 15. kesäkuuta 2007 kello 20.12 (UTC)

Perustettu 1988. Virhe no-wikissä.Rolfnevanlinna 15. kesäkuuta 2007 kello 20.18 (UTC)

Osakeyhtiö vai ei?[muokkaa wikitekstiä]

Muokkaaja poisti Oy:n. Onko se jonkin muun muotoinen yhtiö? Ellei ole, luokitus pitää muuttaa. --Ulrika 15. kesäkuuta 2007 kello 18.47 (UTC)

YTJ:n mukaan Horze Oy (0692515-1, ent. Finn-Valjas Oy) on osakeyhtiö eikä aputoiminimi. Artikkelin tämänhetkinen muoto on varsin outo, kun sanotaan Horzen olevan nimettömän ”kauppaketjun” aputoiminimi. --Silvonen 19. kesäkuuta 2007 kello 12.04 (UTC)
Olen äänestyssivulla kommentoinut tämänhetkistä tilannetta juuri tuon sekavuuden takia. Voisit ottaa siellä kantaa. --Ulrika 19. kesäkuuta 2007 kello 12.16 (UTC)