Horze

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Horze

Horzewiki.gif

Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1988
Kotipaikka Hollola
Toimiala Hevostarvikkeet
Emoyhtiö Finn-Tack
Kotisivu http://www.horze.fi ja http://www.finntack.com

Horze on suomalainen hevostarvikkeita myyvä kauppaketju, jolla on myyntipisteitä myös ulkomailla. Horze on osa Finn-Tack-konsernia. Horzella on myymälöitä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Kanadassa ja Venäjällä. Norjassa ja Tanskassa Horze on solminut franchise-sopimuksen 14 ratsastusvaruste-myymälän kanssa. Myymälöiden lisäksi yritys myy tuotteita postimyynnissä ja Horze.com-verkkokaupassa. Se toimii myös tukkukauppana, ja sen tuotteita myydään myös useissa Agrimarketeissa. Yrityksen pääkonttori ja keskusvarasto sijaitsevat Hollolassa.[1][2]

Euroopassa Finntackilla on kaksi isoa keskusta; pääkonttori on Hollolan Salpakankaalla, jossa työskentelee noin 70 henkeä, mutta Hollannissa on myös iso logistiikkakeskus, josta toimitetaan tavaraa ympäri Eurooppaa.

Horze tekee yhteistyötä Ypäjän hevosopiston kanssa. Horze tukee suomenhevosen 100-vuotishanketta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Horze perustettiin alun perin vuonna 1988 nimellä Finn-Valjas Oy, kun ensimmäinen kauppa avattiin Lahteen, Jokimaan raviradan tuntumaan. Postimyynti ja verkkokauppatoiminta aloitettiin vuonna 2003. Elokuussa 2008 Horze avasi liikkeen Vantaalle.

Tuotannon historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neuvostoliiton hajottua Finn-Tack perusti ensimmäisen tuotantotehtaansa Venäjälle, Pietarin ydinkeskustaan. Sieltä siirryttiin muutaman vuoden päästä Ukrainaan, missä valmistetaan suurin osa ravivarusteista. Kaikki tarvittavat raaka-aineet lähetetään sinne Suomesta.

Vuonna 2004 Horze laajensi tuotantoaan Kiinaan ja 2005 tuotanto laajeni myös Meksikoon. Meksikossa valmistetaan Western-varusteita.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Horze suomenhevosen asialla
  2. Horze – Suomesta maailmalle!
  3. Horzen tuotannon historia Hevoset & Ratsastus -lehdessä

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]