Keskustelu:Home

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

kosteusvaurioituneiden rakennusten aiheuttamat terveysongelmat eivät johdu nykykäsityksen mukaan pelkästään homeista, joten nuo terveydelliset seuraukset eivät mielestäni kuulu home-osioon. Terveydelliset seuraukset kuuluvat otsikon "kosteusvaurioituneet rakennukset" alle, koska ei ole tieteellisesti todistettu, että pelkästään homealtistus olisi mm. yleisoireiden takana. Oireiden aiheuttajiksi epäillään vahvasti myös kosteusvauriobakteereja, joten olisi puhuttava kosteusvauriomikrobien aiheuttamista terveysongelmista. Tätäkään ei ole tieteellisesti todistettu, joten on tyydyttävä puhumaan "kosteusvaurioituneen rakennuksen aiheuttamista terveysongelmista".

Trichem 23. huhtikuuta 2009 kello 13.18 (EEST)[vastaa]

Terveysriskistä puhuminen ei ole tieteellisesti perusteltua, koska riski mittaa tässä yhteydessä vaaran toteutumisen todennäköisyyttä. Kosteusvauriohomeiden aiheuttamaa terveysvaaraa ei ole tieteellisesti todistettu, saati sitten vaaran toteutumisen todennäköisyyttä. Tämän vuoksi on perusteltua käyttää sanaa "terveysvaara". Muutin otsikon tämän vuoksi.

Trichem 23. huhtikuuta 2009 kello 13.36 (EEST)[vastaa]

"Home on mikrosieni"[muokkaa wikitekstiä]

Home on mikrosieni, ilmoittaa wikipedia. Eli ilmeisesti se ei ole ainoa mikrosieni? Muuten lukisi "Home eli mikrosieni"?

Mikä on mikrosieni? Jos mikro viittää siihen, että näkyy vain valomikroskoopilla, se ei tarkkaan ottaen pidä paikkaansa, koska Wikipediassa on kuvia homeisista elintarvikkeista.

--Ee1518 (keskustelu) 2. maaliskuuta 2019 kello 13.47 (EET)[vastaa]

Mikrosienet ja makrosienien ero on lähinnä se, että mikrosienet eivät muodosta selkeää itiöemää. (Katso esim. en:Microfungi) --MiPe (wikinät) 2. maaliskuuta 2019 kello 14.02 (EET)[vastaa]