Keskustelu:Hard rock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

kasarihevi? Kommentin jätti Espoo (keskustelu – muokkaukset).

Niin mitä siitä? --83.148.219.100 29. maaliskuuta 2006 kello 20.43 (UTC)
Kannattaa lisätä maininta artikkeliin. Mikä se edes on? Onko se vain hauska tapa sanoa heavy metal suomalaisittain? --Espoo 30. maaliskuuta 2006 kello 09.35 (UTC)
Kyllähän tuolla on kasariheavyn edustajia lueteltu. --KenSentMe 30. maaliskuuta 2006 kello 18.09 (UTC)
Missä? Ei tässä artikkelissa eikä muualla wikissä esiinny "kasariheavy" eikä "kasarihevi" sanoina siis. Mitä se on englanniksi? --Espoo 30. maaliskuuta 2006 kello 18.54 (UTC)
En tiedä mitä se on englanniksi mutta onhan se tuossa artikkelissa selkeästi suomeksi: "1980-luvulla sellaiset glam-henkiset yhtyeet kuin Guns N' Roses, Def Leppard, Skid Row ja Europe saavuttivat suuren suosion" --KenSentMe 31. maaliskuuta 2006 kello 03.08 (UTC)
Eli ilmaisu "kasarihevi" ja selitys nimenomaan puuttuvat. Onko se siis sama kuin glam? --Espoo 31. maaliskuuta 2006 kello 04.51 (UTC)
Ongelma on siis siinä ettet tiedä mitä kasari tarkoittaa sanana? No sehän on kahdeksankymmentäluku. Ysäri on yhdeksänkymmentäluku. Tuskinpa kumpikaan noista sananselityksistä kuitenkaan on mainitsemisen arvoinen asia artikkelissa --KenSentMe 31. maaliskuuta 2006 kello 07.35 (UTC)
Anteeksi että olin vielä hitaampi kuin sinä :-) Minähän kysin monta kerta "mitä se on", "tapa sanoa", "sanoina" jne. Näin on kun Suomi kansainvälistyy ja ulkomaalaiset rupeavat puhumaan ja ymmärtämään suomea huonosti. Täytyy kuitenkin puolustautua sen verran, että suomalainen puoliso myös luuli että "kasari" olisi synonyymi kattilalle ja "kasarihevi" jotenkin vitsikäs tapa sanoa "metallihevi". --- No, nyt kun naurusi on laantunut, voin vielä lisätä että teksti, jossa sana oli, puhui Lordista, ja se sai ajatukset pois 80-luvulta kun bändihän perustettiin vasta 90-luvulla. Kommentti oli kai tapa sanoa että Lordi on aina tehnyt retrorockia, vai mitä? --Espoo 31. maaliskuuta 2006 kello 21.15 (UTC)

Onko heavy rockia (hevirokki) olemassakaan? Vai paljastaako eno nyt osaamattomuutensa? -Ohjaus toi tämän artikkelin sivulle. Crash 21. syyskuuta 2006 kello 11.49 (UTC)

Ainakin myös en.wikissä heavy rock on uudelleenohjaus hard rockiin. Satunnaisesti tuota kuulee käytettävän myös heavy metalin synonyyminä, mutta ainakaan mistään erillisestä musiikin tyylilajista nimeltä heavy rock en ole ikinä kuullut puhuttavan. --Jetman 21. syyskuuta 2006 kello 11.52 (UTC)
Ainakin 80-luvulla minusta puhuttiin vain "hevistä" tai "hevirokista" tarkoitettaessa esim. AC/DC:n tai Motörheadin meteliä. Tosin jo tuolloin AC/DC:n huomautettiin edustavan paremminkin hard rockia. Muistelen kai aikaa ennen alan genreytymistä. Crash
AC/DC taidetaan luokitella useimmiten hard rockiksi ja Motörhead heavy metaliksi ;). Uudelleenohjauksen voi joku asiantuntevampi korjata, jos osoittautuu virheelliseksi tms. --Jetman 21. syyskuuta 2006 kello 12.00 (UTC)
Motörhead laskettiin punkbändiksi vielä 70-luvulla. Heviksi vasta Ace of Spadesin (1980) aikaan. Olen minä ihmetellyt täällä noita hevin määritelmiä, mutta kun eivät nuo uudet bändit merkitse minulle mitään, niin olen antanut olla. --Frank 21. syyskuuta 2006 kello 12.09 (UTC)

Heavy metal ja hard rock eivät liity juurikaan toisiinsa. Kuten tuossa artikkelissakin sanotaan, heavy metal on hard rockia raskaampaa ja rajumpaa. Esim. Def Leppard luokitellaan joskus heavy metaliksi, mutta se ei todellakaan ole sitä. Joistain biiseistä löytyy vähän raskaampaa soundia, mutta hard rockia se silti on. Ei lähelläkään heavy metalia..

Nykyään rock ja heavy metal luokitellaan niin moneksi turhaksi genreksi, kuten esim. "NWOBHM" (New wave of british heavy metal), johon Def Leppardkin lasketaan. Ja kaiken lisäksi teinit keksivät omia nimityksiänsä rockin tyyleille!

Lisäsin tuohon nuo Hendrix, Beatles ja Kinks-jutut koska mielestäni ne ovat TODELLAKIN mainitsemisen arvoisia. En kyllä mene takuuseen siitä että Helter skelter olisi "yksi heavy metalin kehityksen avainkappaleista." niin kuin sen artikkelissa lukee. Mielestäni siihen kuuluisi että "kappale on yksi hard rockin kehityksen avainkappaleista". Taidanpa vaihtaa.... Samaa mieltä? - AleX

Def Leppard oli pari ekaa vuotta NWOBHM:ia, mutta kääntyi tosi nopeasti hair metal-yhtyeeksi, joksi se nykyisinkin luokitellaan. -Damien_Darkside