Keskustelu:Haaparinne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Ymmärtäisin tämän olevan lähinnä asunto-osakeyhtiö ("Asunto-osakeyhtiö Siilinjärven Haaparinne"). Kartatkaan eivät tunne, ilmeisen merkityksetön. --Aulis Eskola (keskustelu) 15. lokakuuta 2013 kello 18.46 (EEST)

Kunnan sivuilla tästä puhutaan pientaloalueena[1]. Pinta-alaa 66 hehtaaria. Päiväkoti[2], leikkipuisto[3]. Ei tämä millekään asunto-osakeyhtiölle vaikuta. --Otrfan (keskustelu) 15. lokakuuta 2013 kello 22.58 (EEST)
Siispä on paljon enemmänkin kuin tuo yksi as.oy Haaparinne, johon hakuni tarttui. Kunnan papruissa kerrotaan, että 170 omakotitaloa ja 8 rivitaloa: vois tää olla merkittävä. Noista kunnan prujuista vois löytää jotakin lähteellistäkin kerrottavaa parin lauseen verran. --Aulis Eskola (keskustelu) 16. lokakuuta 2013 kello 12.11 (EEST)
Em. kunnan sivulta löytyy sijaintikartta siitä, mihin asuinalue on tarkoitus rakentaa: [4]. Mutta kuten sivulla sanotaan, se on jo rakennettu. Kansalaisen karttapaikka näyttää nykytilanteen: [5]. Laajempi sijainti on tämä: [6]. Suhteessa viereisiin Vuorelan ja Toivalan asuinalueisiin Haaparinne sijoittuu näin: [7]. Kartan perusteella se näyttäisi yhdessä tien toisella puolella olevan asuinalueen kanssa muodostavan samanlaisen kokonaisuuden kuin Vuorela ja Toivala kumpikin erikseen, mutta karttapaikassa asuinalueella ei ole vielä nimeä. Tien toisella puolen oleva asuinalue näkyy kunnan sivun mukaan olevan nimeltään Metsäkoulu. Kun menee kuopion karttapalvelluun ( http://kartta.kuopionseutu.fi/ ) niin siellä on ajantasainen kartta, jossa ovat sekä Haaparinne että Metsäkoulu asuinalueen niminä ([8], vaatii Javan).
Eli mitä nyt sitten ollaan mieltä tuonkokoisen asuinalueen merkittävyydestä? Ainakin se selkeästi on olemassa, ja uusin opaskartta esittää sen ja viereisen Metsäkoulun omina asuinalueinaan.--Urjanhai (keskustelu) 16. lokakuuta 2013 kello 21.33 (EEST)
Luokka:Suomen asuinalueet tuli taannoin luotua yläluokaksi, kun oli jo paikkakunnittaisia asuinalueluokkia. Sieltä voi ainakin verrata, minkälaisia on olemassa muuten.--Urjanhai (keskustelu) 16. lokakuuta 2013 kello 21.37 (EEST)
Ainakin Luokka:Siilinjärven kylät ja alueet vaikuttaa varsin huolellisesti rakennetulta. Tästä osasta Siilinjärveä on artikkelit Toivala, Vuorela (Siilinjärvi) ja Haaparinne, ja näistä selkeästi linkit toisiinsa. (Toivala-Vuorela olisi lisäksi myös taajama.) --Urjanhai (keskustelu) 16. lokakuuta 2013 kello 21.45 (EEST)
Ja myös artikkelissa Siilinjärvi luetellaan nämä samat. Eli ainakin aihetta muokanneilla on ollut selvä visio. Tämähän on kuopion lähiö, joten aihe osana suurta kaupunkia näyttää olevan jäsentyneesti käsitelty. --Urjanhai (keskustelu) 16. lokakuuta 2013 kello 21.53 (EEST)
Ja kun toisaalta muunlainen jäsentäminen vaatisi paikallistuntemusta, niin melkein antaisin olla.--Urjanhai (keskustelu) 16. lokakuuta 2013 kello 22.17 (EEST)

Ei kai tänne ole tarkoitus kirjoittaa artikkelia Suomen jokaisesta asunto-alueesta, aika ontto lähtökohta. Asunto-alueen yhteydessä pitäisi olla jotain elinkeinotoimintaa, tehdas tai jotain muuta merkittävää taustaa, jotta asuntoalue voisi olla merkittävä.--Zindox (keskustelu) 16. lokakuuta 2013 kello 07.33 (EEST)

Kyllä asuinalueet voi olla pääsääntöisesti merkittäviä siinä kuin kylätkin. Tästä on kirjoitettukin lehdissä. --Höyhens (keskustelu) 18. lokakuuta 2013 kello 19.27 (EEST)