Keskustelu:Ghanan valtionpäämies

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo presidenteistä[muokkaa wikitekstiä]

Luettelo Ghanan presidenteistä ei ole aivan noin lyhyt ja yksiselitteinen. Itsenäisen Ghanan tasavallan ensimmäinen presidentti oli Kwame Nkrumah. Sen jälkeen Ghanassa on useammankin kerran heitetty perustuslaki roskakoriin, useimmiten sotilasvallankaappauksissa. Mutta on siellä aina välillä päästy myös demokratiaa yrittämään, myös ennen vuotta 1992. Näitä yrityksiä Ghanassa kutsutaan ensimmäiseksi, toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi tasavallaksi. Nämä Jerry Rawlings, John Kufuor ja John Atta Mills ovat tämän neljännen demokratiayrityksen, eli neljännen tasavallan presidenttejä. Aikaisemmissa tasavalloissa presidentin asema ei ole ollut aina sama kuin nykyisin, mutta on ne aiemmatkin presidentit syytä lisätä luetteloon. Voin päivittää tätä itsekin joskus kun on aikaa. Puuropyssy 30. heinäkuuta 2010 kello 15.35 (EEST)

Pitäisikö siirtää nimelle "Ghanan valtionpäämies" ? en:List of heads of state of Ghana luettelee kompaktisti itsenäisyyden ajan johtajat, ja sekä Afrifa että Rawlings olivat sekä sotilas- että siviiliviroissa. --Tappinen 1. elokuuta 2010 kello 08.11 (EEST)
Siirsin artikkelin uudelle nimelle ja lisäsin luettelon valtionpäämiehistä. Puuropyssy 8. elokuuta 2010 kello 00.48 (EEST)