Keskustelu:Game Maker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni tällaiset heikkolaatuiset minityngät voi heittää roskiin. Jo tällaisten muotoilemisessa ja kirjoitusvirheiden korjaamisessa on enemmän vaivaa kuin artikkelin aloittamisessa nollasta ja kun nimenomaan on sanottu, ettei minitynkiä pidä kirjoittaa. Vähimmäisvaatimus minityngälle pitäisi olla joten kuten kelvollinen kieliasu (edes artikkelin nimi oikein...). -- ML 19. kesäkuuta 2005 kello 09:51:32 (UTC)

En todellakaan käsitä mikä ihmeen poistovillitys on alkanut vallitsemaan käyttäjien keskuudessa. Tämä artikkeli, vaikkakin hivenen lyhyt sellainen, ei vastaa roskan kriteereitä ja on yllättävän laaja minityngäksi. Miksei lyhyitä määritelmiä saisi siis kirjoittaa, jos ne ovat täysin asiallisia ja ylittävät merkittävyyskynnyksen? --Stonda 19. kesäkuuta 2005 kello 10:16:13 (UTC)
Siksi, koska tällaisten muokkaamisessa siedettävään minitynkäkuosiin on aivan turhaa vaivaa, ja sietämättömässä kuosissa ne taas pelkästään pilaavat wikipedian mainetta (erinnäisillä keskusteluareenoilla wikipedian vastustajat poimivat juuri tällaisia esimerkkeinä wikin paskuudesta). Tässä nyt ei ole sisältöä nimeksikään, ja sekin on päin honkia (kehitetty muka jotta ei tarvitsisi opetella kieliä, mutta sisältää oman kielen). Jotenkin siedettävänä minitynkänä pitäisin loogista ja kielellisesti kelvollista sanakirjamääritelmää. -- ML 19. kesäkuuta 2005 kello 10:27:11 (UTC)
Minkälainen muokkaaminen sitten ei ole turhaa vaivaa? Keskustelufoorumeiden sankarit voidaan jättää omaan arvoonsa ja keskittyä ennemmin sisällön parantamiseen. --Stonda 19. kesäkuuta 2005 kello 10:35:09 (UTC)

Minitynkiä ei koskaan pit... minitynkiä ei oman tulkintani mukaan koskaan pitäisi luoda ellei kiireessä ole luomassa jotain tärkeää luetteloa (otetaan esimerkiksi vaikkapa Yhdysvaltain presidenttien luettelo, jossa 1800-luvun presidentit ovat täynnä minitynkiä punaisten linkkien välttämiseksi), joka ehdottomasti pitäisi täyttää tai ellei minityngän luoja aio itse laajentaa omaa minitynkäänsä lyhyen ajan (vaikkapa vuorokauden) sisällä kunnolliseksi artikkeliksi. Tälläiset pitkäaikaiset hyödyttömät minityngät ja (hyödyttömimmissä tapauksissa) tyngätkin voisi tosiaan poistaa. Roskaksi vain data ja sitten suorinta teitä bittilimboon. --Trujillon koira 19. kesäkuuta 2005 kello 12:45:31 (UTC)

Roskan kriteerit ovat varsin selkeästi määritelty sivulla Wikipedia:Roskaa. Minitynkä ei ole tuolla listalla. Lisäksi uudet käyttäjät saavat varsin huonon kuvan Wikipediasta, jos artikkelit joiden tekemiseksi on nähty edes vähän vaivaa poistetaan välittömästi roskana. --19. kesäkuuta 2005 kello 15:53:45 (UTC)

En tiedä, mikä Game Makerin lisenssiksi artikkelissa pitäisi mainita, mutta ilmaisohjelma on mielestäni selvästi väärä. Ks. englanninkielinen artikkeli, jossa lisenssiksi on laitettu proprietary. Kyseessähän on kuitenkin maksullinen ohjelma, josta on vain saatavilla ilmainen rajoitettu versio. --- 15. helmikuuta 2008 kello 12:25:30 (UTC)