Keskustelu:Ford Mustang

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ongelmia
  • Artikkelissa väitetään, että moottori olisi aina V8.
  • Nopea google-haku paljasti, että myös rivi 6 olisi valmistettu.
  • Artikkelissa annetaan ymmärtää, että autoa ei valmistettaisi enää -- (aikansa suurin...)
  • Sama haku todisti, että autoa valmistetaan vielä.
  • Artikkelin kieli on hiomatonta.

—Lemmikkipuu 14. kesäkuuta 2005 kello 00:26:38 (UTC)

Taisin juuri hiljattain itsekin lukea TM:stä (9/04) Mustangin historiikkia, joka todellakin paljasti että Mustangista valmistettiin pienempiä moottorimalleja 1970-luvun energiakriisin seurauksena. Liekkö tarjolla ollut jopa nelipyttyistä vaihtoehtoa? --Stonda 14. kesäkuuta 2005 kello 06:26:11 (UTC)
  • Kun faktat eivät ihan riitä sivun kirjoittamiseen niin laitetaan keskusteluun muutamia pointteja. Mustangin maailmanvalloitus taisi lähteä 1960-luvun alku-puolivälin tienoilta luoden melkolailla uuden ns. pony-car luokan joka suuntautui vaurastuvalle nuorisolle. Muut autovalmistajat yrittivät vastata kilpailuun mutta eivät saavuttaneet ihan samanlaista "nimeä" vastineillaan (esm. camaro). Ensimmäisissä versioissa esiintyi 6-sylinterisiä rivimoottoreita ja pienehköjä V8-koneita. Eräs moottorikoko oli tietääkseni 289cid. Korivaihtoehtoja oli avo-, sedan- ja hatchback (yleistermein, valmistajan termit saattavat erota). Mustangin:n tunnetuin elokuvasuoritus on Steve McQueenin puolituntinen takaa-ajo elokuvassa Bullit - takaa-ajettavana tiettävästi ensimmäinen tehtaalta rullannut Dodge Challenger. Lähestyttäessä 70-lukua auto oli, kuten kilpailijansa, kasvanut isommaksi - epävirallisena terminä HeMi-autot (nimitys saanut alkunsa Chevy/Dodgen?? käyttämistä puolipyöreistä palotiloista - "hemisphere") tai muskeliautot. 70-luvun lopun energiakriisi vaiensi tällaisten autojen suosion. Tunnetuimmat mustangit ovat nostalgiset alkupään vuosimallit ja Carroll Shelbyn (kilpakäyttöönkin) muokkaamat tehokkaat versiot (esim. 1965 GT 350) kuin myös lisänimillä Boss ja Mach markkinoidut versiot. cadman 16. kesäkuuta 2005 (UTC)

Mahtaisikohan tuo tarkistusleima olla jo tarpeeton, koska se ei ainakaan viittaa tämänhetkiseen tekstiin, jota täydennän aina ehtiessäni - siinä on tosin vielä reilu 40 vuotta käsiteltävänä.J 2. heinäkuuta 2005 kello 15:35:21 (UTC)

1960-luvun Mustang[muokkaa wikitekstiä]

Kertoo lähinnä vain (legendaarisesta) 1960-luvun Mustangista. Samannimistä automallia on valmistettu vuosikymmeniä, monia eri Mustangin sukupolvia, jotka pitäisi myös esitellä tässä. Voisiko 1960-luvun Mustangille omistaa oman artikkelinsa, koska siitä on tässä varsin paljon tietoa? --Heinola (keskustelu) 5. syyskuuta 2015 kello 18.43 (EEST)[vastaa]