Keskustelu:Folk metal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikä tekee Blind Guardianista kansanmusiikkivaikutteisen..? Oan 7. syyskuuta 2006 kello 17.45 (UTC)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Folk Metal -termi on lainasana, kuten muutkin metallimusiikin alagenret (ks. Wikipedia:Wikiprojekti_Metallimusiikki), joten se EI ole yhdyssana. kirvesAxe 30. marraskuuta 2006 kello 07.38 (UTC)

Kyllä lainasanatkin kirjoitetaan yhteen kun ne ovat kieleen vakiintuneet.--217.112.249.156 21. syyskuuta 2007 kello 20.39 (UTC)
Kun tämä on nyt yhteistyöartikkeli (ja Tbonellakin oli muokkausyhteenvedossa aiheesta kysymys), niin mainittakoon verrokkina: black metal, thrash metal, death metal, mutta progressiivinen metalli, sinfoninen metalli ja metallimusiikki. Oikea analogia nimen suomennoksessa olisi siis kansanmusiikkimetalli, mutta ei sellaista tyylisuunnan nimeä ole yleisesti käytetty oikein missään. Siispä jäljelle jää hyväksyttävä folk metal, joka on muutenkin yleisimmin käytetty nimitys. --Jaakonam 20. heinäkuuta 2008 kello 23.36 (UTC)
Toisaalta kylläkin folkmetalli ja folk-metalli ovat hyvin yleisesti käytettyjä myöskin. --TBone 28. heinäkuuta 2008 kello 05.36 (UTC)

Yhtyelistasta[muokkaa wikitekstiä]

Eikö täälläkin voitaisi tehdä samanlaista kuin en-wikissä, eli taulukko, jossa yhtyeen nimen perässä on kotimaa sekä mahdollisesti tarkempi tyylilaji? En-wikissä tuo on tosin erillisenä listana, mutta suomalainen artikkeli on tällä hetkellä niin lyhyt, että listan erilleen laittamiselle tuskin on tarvetta. Tätä kuitenkin tarkoitan: [1] --Warlord 4. kesäkuuta 2008 kello 08.46 (UTC)

Yhtyelistalla on liikaa punaisia linkkejä. Ei muuta kuin hanskat käteen ja töihin. --Morottaja 26. heinäkuuta 2008 kello 17.46 (UTC)

Genret hallussa[muokkaa wikitekstiä]

Verjnuarmun kuuluisi varmaankin olla vain folk metal bändi listassa tai sitten folk metal vaikutteisia bändejä. Verjnuarmu kyllä on folk metal bändi, joten pelkkä vaikutteinen on väärin. IMO Turisas tunnustetaan käsittääkseni yleisesti battle metal genren ainoana edustajana, eikä folk metallin. Turisaksen musiikista muutenkin mielestäni uupuu folk metal elementtejä, että enintään "folk metal vaikutteinen bändi". Eluveitie on käsittääkseni "celtic folk metal" genreä, vaikka tosiaan folk metallin kirjo on laaja.. --RemosPendragon (keskustelu) 7. heinäkuuta 2012 kello 21.57 (EEST)[vastaa]