Keskustelu:Fetisismi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Artikkelissa sanotaan muiden fetissien kohdalla, että rinnat olisivat fetissi samalla tavalla kuin jalat ja ulosteet. Mielestäni rinnat ovat aina liittyneet ihan normaaliin ihmisen seksuaalisuuteen eikä niitä enää nykyään pidetä yleisestikään fetissinä. Ehkä eri asia on, jos niihin liittyy liian paljon kiinnostusta. Mielestäni kuitenkin on väärin puhua rinnoista samassa tavalla muiden samassa kohdassa olevien kanssa. Ehkä tuohon kohtaan voitaisi kirjoittaa jokin pieni lisäys. Muuten tuosta saa sellaisen kuvan, että normaalisti miehet eivät koskaan kiihotu naisten rinnoista, mikä ei pidä paikkaansa.Adasha 8. joulukuuta 2007 kello 15.45 (UTC)

Olisi hyvä myös saada jokin toinen lähde väitteelle, että fetisismi on yhtä yleistä sekä naisten että miesten keskuudessa. Itse olen törmännyt pelkästään arvioihin, joiden mukaan naisten osuus fetisisteistä olisi parhaimmillaankin alle kymmenen prosenttia. NAMIROHMU 16. toukokuuta 2010 kello 22.56 (EEST)

Nimi[muokkaa wikitekstiä]

Eikö tämän artikkelin nimen pitäisi olla fetismi? Eikä fetisismi ole svetisismin ja fascismin ohella vanhaa kieltä? 88.112.96.130 4. huhtikuuta 2008 kello 23.01 (UTC)

Tässä artikkelissa tunnutaan sotkevan Fetissi ja Fetisismi vastaaviksi asioiksi. Sivityssanakirjan mukaan fetisismi ja fetissi tarkoittavat eri asioita eivätkä ole toistensa taivutusmuotoja. 80.248.106.5 22. kesäkuuta 2009 kello 16.44 (EEST)

Fetisismi on pelkästään tuota esineiden palvontaa, seksuaalista suuntautuneisuutta objekteihin jotka aiheuttavat kiihottumisen. Kun fetissi taas vain on taikakalu eikä sillä ole mitään merkitystä fetisismin kanssa.

Tästä syystä olisikin hyvä, että esimerkiksi tuo ruumiinosia käsittelevä osuus jätettäisiin pois. Ruumiinosiin keskittyvää parafiliaa kutsutaan partialismiksi, mutta en tiedä kuinka vakiintunut tuo nimitys tieteellisesti on. Klassisessa mielessä seksuaalinen fetissi on nimenomaisesti vain ja ainoastaan esine. NAMIROHMU 16. toukokuuta 2010 kello 22.56 (EEST)

Eikö artikkelin tulisi olla nimellä "Fetissi"? --Hartz (keskustelu) 22. maaliskuuta 2013 kello 12.03 (EET) Ja samalla tavalla vaippafetisismin nimellä "Vaippafetissi? --Hartz (keskustelu) 22. maaliskuuta 2013 kello 12.03 (EET)