Keskustelu:Entalpia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Perustavaa laatua olevaa tekstiä, mutta olisin kaivannut erityisesti ominaisentalpian määrittelyä. Sen avulla voidaan laskea monia käytännön ilmiöitä. Kuitenkin asian lisääminen nykyiseen tekstiin on hankalaa, kun se ei kerro lähdemateriaalia. Tällöin uuden asian lisääminen on hankalaa -Jabamula 25. toukokuuta 2007 kello 23.30 (UTC)

Entalpian oikeinkirjoitukseksesta kysymyksiä.[muokkaa wikitekstiä]

Hei olen nyt lukenut noita entalpian arvoja esm ( ΔtrsH , ΔfusH ), mutta olen opettanut entalpiaoppia jo 6 vuotta ja en ole koskaan käyttänyt muotoa ΔtrsH , ΔfusH, olen aina käyttänyt muotoa ΔHtrs - ΔHfus joten voinko muutta kaikki oikeinkirjoitetuksi muotoon ΔHxxx  ?

Message sent from Nexus 7

Thompsonswiki (keskustelu) 31. heinäkuuta 2014 kello 22.48 (EEST)[vastaa]

Kiitos kysymyksestäsi. Artikkelissa käytetty merkintätapa on mm. Macmillan Dictionary of Chemistry-kirjassa ja Molecular Thermodynamics-kirjassa (McQuarrie ja Simon) käytössä. Olen havainnut ehdottamasi merkintätavan joissakin kirjoissa, mutta sen rajallisuus muodostuu ongelmaksi kun pitäisi merkitä suure standardisena ja suureen alaindeksinä lämpötila. Nämähän laitetaan suuren jälkeen. Älä muuta merkintää artikkelissa.VPaarma (keskustelu) 5. huhtikuuta 2023 kello 10.54 (EEST)[vastaa]