Keskustelu:Englannin punta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Englannin punta[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli mielestäni vähän hassusti nimetty, kun Englannin pankki on vain yksi ko. puntaa painavista tahoista. Vaikkapa Skotlannin pankin painamana nimitykselle Englannin punta ei taida olla perusteita. -Les 12. kesäkuuta 2007 kello 15.26 (UTC)

Jostain syystä se on kuitenkin vakiintunut noin, esim. Kotoistuksen Valuuttojen nimet suomeksi ja valuuttasymbolit[1] ja Euroopan unionin julkaisutoimiston tekstinlaadinnan ohjeet[2]. --Mikko Paananen 12. kesäkuuta 2007 kello 15.38 (UTC)
Niin, myös Suomen pankki näyttää käyttävän ko. nimitystä. Tosin se jättää auki puolestaan mahdollisuuden erilliselle artikkelille esimerkiksi Skotlannin punnasta. Erohan on käytännössä aikalailla sama, kuin eri maiden euroilla. -Les 12. kesäkuuta 2007 kello 15.46 (UTC)

Artikkelin nykyinen nimi ”Iso-Britannian punta” on ainakin väärin, koska oikea genetiivimuoto on Ison-Britannian. En voinut korjata nimeä, koska siirron tiellä on sivu. --Silvonen 30. marraskuuta 2007 kello 06.24 (UTC)

Siirsin artikkelin takaisin nimelle Englannin punta. --Silvonen 30. marraskuuta 2007 kello 06.49 (UTC)

"Englannin pankin painamat setelit ovat Englannissa ja Walesissa laillisia maksuvälineitä, kun taas Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa tätä arvoa ei ole. Siellä kaikki setelit ovatkin vain setelin myöntämän pankin (Skotlannissa Royal Bank of Scotland;RBS, Bank of Scotland ja Clydesdale Bank. Pohjois-Irlannissa muun muassa Ulster Bank ja Northern Bank) lupauksia maksaa kolikoissa kysyjälle ja liikkeellä onkin useiden eri pankkien myöntämiä seteleitä."

- eiköhän Englannin Pankin setelit ole laillisia Skotlannissakin...vanhentunutta tietoa??

En-wikistä: Bank of England notes are not legal tender in Scotland and Northern Ireland, but are accepted there along with other notes.
Elikkäs "Englannin pankin setelit eivät ole laillisia maksuvälineitä Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa, mutta hyväksytään muiden setelien ohella/kanssa". On tuo aika outo että ei ole, mutta onpas kuitenkin... 85.76.49.255 13. lokakuuta 2015 kello 05.27 (EEST)[vastaa]

En käsitä väitettä, että setelin monarkkipuolta luultaisiin yleisesti kakkospuoleksi - ehkä joku skotti vai puolivakavissaan niin sanoa. Miksi sovereign esitellään otsikon "Setelit" alla, vaikka se jos mikä on aina kolikko?194.136.12.35 26. helmikuuta 2010 kello 08.09 (EET)[vastaa]