Keskustelu:Ellen Thesleff

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Murole ei ole Keski-Suomessa. Kommentin jätti 81.17.197.132 (keskustelu – muokkaukset).

Korjasin Pirkanmaaksi, joka lienee parempi. --TBone 1. kesäkuuta 2008 kello 12.24 (UTC)
Muutin vielä Hämeeksi. Pirkanmaa on kai aika uusi asia, ja siihen kuuluisi ehkä nykyisellä, mutta eikös Häme ole vanha ja tunnettu käsite. --Ulrika 1. kesäkuuta 2008 kello 12.34 (UTC)

Lupaavaksi artikkeliksi keskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus[muokkaa wikitekstiä]

Madame Aleksandra Kollontain kirjoissa esiintyvät Theslevin sisarukset. joista veli oli suuslähettiläänä Etelä-Amerikassa (esiintyy nyt Chilen vallankaappauksesta tehdyssä elokuvassa, v 2019) ja sisar oli sotapakolaisena Ruotsissa ja Ellen oli myös Suomessa. Lapsuuden kartanomiljöö sijaitsi Kollontain mukaan Viipurin lähellä Karjalan kannaksella, jossa sijaitsi myös Kollontain lapsuuden Kartano, joka oli siellä Muolaan pitäjässä sijainnut lahjoitusmaakartano Kuusaan hovi. Tämän huomautuksen kirjoittajan isoäiti eli lapsuuttaan samaan aikaan näiden edellä mainittujen kanssa ja hänen kotitalonsa sijaitsi Kuusaan hovin pihapiirissä. Isoäitiäni kutsuttiin siksi kreivin Helenaksi.

Muistokivi[muokkaa wikitekstiä]

Ellen Thesleffin muistokivi Murole.jpg

Muistokivi Muroleella vuodelta 2008 - vois lisätä maininnan tästä jossakin muodossa artikkeliin. --Aulis Eskola (keskustelu) 5. lokakuuta 2020 kello 08.59 (EEST)