Keskustelu:Eliitti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"kulttuurieliitillä viitataan varakkaisiin ihmisiin, jotka suosivat muiden varakkaiden ihmisten seurapiirejä.", no näinköhän. Muutenkin artikkeli on enimmäkseen (vitsimielessä tehtyä?) omaa tutkimusta. --ML 30. marraskuuta 2005 kello 15:53:26 (UTC)

Toinen näkökanta

Noo.. kulttuurieliitillähän tarkoitetaan juuri näitä "bättre fjolk" tyyppisiä henkilöitä. Esimerkiksi arvostetut taiteilijat sekä kirjailijat ovat nimenomaan kulttuurieliittiä, joten sinänsä kirjoitus piti paikkansa. --Hellcome 8. joulukuuta 2005 kello 08:34:44 (UTC)

Kolmas näkökulma

Miksi aina suhtaudutaan kielteisesti ja varsin kaavamaisesti kulttuurieliittiin? Jos samaan ajattelutapaa sovellettaisiin esimerkiksi urheiluun, pitäisi arvostella sitä, että vain parhaat urheilijat lähetetään edustamaan Suomea olympialaisiin. Kaikilla aloilla on parhaimmistonsa ja taiteellisen eliitin elämän turvaaminen on sivistysmaan mitä tärkein tehtävä. --Kulttuurinavigaattori 18. huhtikuuta 2006 kello 20.30 (UTC)

Pieni maa ei pysty rahoittamaan suurvallan vertaa kulttuuri-ihmisiä: pitää säästää. Urheilijat ovat sotilaita ja siksi pienen kansakunnan etu verrattuna laajaksi verovaroin kasvavaan kulttuurieliittiin. Tosin urheilueliitistä on tullut dopingin myötä osa huumekulttuuria, joten ei sekään ole enää niin perusteltu kuin ennen. Auru Aro 15. kesäkuuta 2006 kello 10.43 (UTC)

Oma näkökulmani

Mielestäni artikkelia voitaisi poistaa kokonaan, tai jätttää viite Wictionaryyn. Eliittihän tarkoittaa yksinkertaisesti parhaimmistoa, eli jonkun alan taitavimmat edustajat. Minulle sana lähinnä tuo mieleen eliittiurheilun. Artikkeli on kirjoitettu niinkuin eliitillä takoitettaisiin ylimmistöä. (Tosin, poliittinen ja taloudellinen eliitti paikoittain saattaa olla sama kuin ylimmistö) -Islander 5. toukokuuta 2006 kello 20.45 (UTC)

Miten pitkiä tarinoita Wictionary kestää? Auru Aro 15. kesäkuuta 2006 kello 10.44 (UTC)
Kyllä eliitti on yhteiskuntatieteen käsite, josta saa hyvän artikkelin (kts. en-wiki). Ei siitä mitään epäilystäkään. --128.214.205.6 15. kesäkuuta 2006 kello 10.56 (UTC)