Keskustelu:E85 (polttoaine)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä artikkelissa on vahva viherpipertämisen sävy. Korjasin lauseen: "kärjistäen jokaisen neljän bensiinilitran valmistukseen pitää käyttää viiden bensiinilitran määrän sisältämä energia." Koska energia tase oli vain -20%, niin neljän litran valmistukseen käytetään vain yksi litra. Artikkelin väite oli siis hieman harhaanjohtava. Bensiini-artikkelissa valmistukseen käytetään vain 15% joten korjasin tämän tiedon tähänkin artikkeliin.

Noihin artikkelissa esitettyihin bioetanolin tuottamisen energiataseisiin pitää suhtautua kriittisesti. Suomeen kaavaillut bioetanolitehdashankkeet on kaikki lopetettu taloudellisesti kannattamattomina. Bioetanolin tuotannon tehokkuudesta on Suomessa yleisesti raportoitu, että tuotantoon kuluu enemmän energiaa kuin siitä saadaan. Biopolttoainetuotannossa ei voida käyttää lannoitteita, koska energiatase ei sitä siedä. Tällöin peltoviljelyssä voi käydä niin, että sadot pienenevät vuosi vuodelta. vilkapi 19. toukokuuta 2007 kello 19.25 (UTC)

Mitä tarkoitetaan tarkalleen alun kommentilla "ajoneuvoissa,joissa E85 on sallittu"- kenen sallima? Valtion? Haku Finlex.fi:stä hakusanalla polttoainemaksu 3§ on se mikä sitä ei salli eikä mitään muutakaan vaihtoehtopolttoainetta! nom de guerre 1. helmikuuta 2008 kello 23.45 (UTC)

Olisiko mahdollista vaihtaa tuo flexfuel-auton kuva?[muokkaa wikitekstiä]

Tuosta kuvasta saa aivan väärän käsityksen nykyisistä flexfuel-autoista. Varmasti joku maahantuoja suostuisi luovuttamaan kuvan jostain uudesta mallista, esimerkiksi Ford Mondeo tai vastaava? Flexfuel-autoja  –Kommentin jätti Pviertol (keskustelu – muokkaukset)

Vaihdoin commonssista uuden kuvan.--Opa (keskustelu) 4. elokuuta 2012 kello 13.55 (EEST)[vastaa]

Energiatalous[muokkaa wikitekstiä]

Tekstissä käytetään termiä energiatalous, enkä ainakaan itse ymmärrä sen käyttöyhteyttä. Onkohan tässä mennyt nyt suomentaessa energiatase ja energiatalous sekaisin?

Lähteet eivät ole enää relevantteja, joten sieltä suunnalta asiaa ei voi selvittää.

Kielitoimiston sanakirja / energiatalous: energian tuotantoon ja kulutukseen liittyvä talouden alue.

https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?ListWord=energiatalous&SearchWord=energiatalous&dic=1&page=results&UI=fi80&Opt=1 Mun Tilit (keskustelu) 28. lokakuuta 2019 kello 22.32 (EET)[vastaa]

Säästöä ei tule, jos huoltoväli lyhenee ja auton hinnan alenema on korkeampi[muokkaa wikitekstiä]

Ajoin kolmisen vuotta etanoliautolla ja tulos oli +-0. Säästö polttoaineen hinnassa jäi noin 4:ään prosenttiin mutta sekin säästö menetettiin kun autoon pitää vaihdattaa öljyt puolet tiheämmin kun bensa-autoon. Lisäksi auton hinnan alenema oli ennätyssuuri. Nyt ajelen dieselillä ja 35000km vuodessa kun ajelee niin säästöä etanoliin tulee dieselveron jälkeenkin reilu tonni.

Talvella käynnistyy huonommin, ellei tankkaa normaalia bensaa talvella E85-etanolin sijaan.

Onko Ford ainoa automerkki joka myy E85 FlexiFuel autoja Suomessa?

https://www.laakkonen.fi/auto/ford/fiesta-van/237036/ Hinta: 19 546.43 € Vuosimalli: 2022 Vaihteisto: Manuaali

https://www.autotie.fi/uudet-autot/ford/kuga/2-5-hybrid-(hev)-flexifuel-190hv-fwd-st-line-5-ovinen/1000288364 Hinta 39 110 € Vuosimalli 2022 Vaihteisto Automaatti

--91.159.188.74 8. helmikuuta 2022 kello 23.46 (EET)[vastaa]