Keskustelu:Cambridge

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voiko muuten olla totta? Tekstissä sanotaan: "Vaikka Cambridgessä oli yliopisto, sitä ei tunnustettu kaupungiksi ennen vuotta 1951, koska siellä ei ole katedraalia." Onko jokaisessa Englannin kaupungissä oltava katedraali ennen kuin se on kaupunki. Katedraali on piispojen kaupungeissä, ei suinkaan jokainen kirkko sitä ole! --Alexius Manfelt 11. maaliskuuta 2009 kello 22.00 (EET)

Tutkin asiaa enkkuwikin artikkelista City status in the United Kingdom. Tämä kaupunkiasiahan on hieman ongelmallinen, sillä eri maissa on kaupunkimääritelmä on hyvin erilainen ja toisissa maissa jakoa kaupunkien ja muiden "kuntien" välillä ei ole. Pitkään tosiaan piti paikkansa, että kaupungin arvoon tarvittiin katedraali. Birmingham sai kuitenkin ensimmäisenä poikkeuksena kaupungin tittelin ilman katedraalia jo vuonna 1889. Vuonna 1907 Edvard VII muutti kaupunkikriteereitä: yli 300 000 asukasta, paikallinen "metropoli", eli vaikutti suurella alueella ja pitkä aluehallinnon historia. Ilmeisesti kuitenkin yleisesti pidettiin katedraalia edelleen yhtenä kriteerinä. Cambridgen valintaan katedraalilla ei siis enää ollut vaikutusta, mutta ilmeisesti sekin sai kuitenkin kaupunginoikeudet poikkeussyin (ei ainakaan ollut 300 000 asukasta). Britanniassa on muuten 66 kaupunkia ja Suomessa 113. --PtG 12. maaliskuuta 2009 kello 09.08 (EET)
Kiitos mielenkiintoisesta ja perustellusta vastauksesta. Tämä juuri on hienoa Wikipediassa, eli KIITOS! --Alexius Manfelt 12. maaliskuuta 2009 kello 09.26 (EET)