Keskustelu:Cajander

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö olisi tyylikkäämpää lisätä linkitys Cajander-sukuun Katso myös -osiosta? Yleensä ei kai henkilöartikkeleissa ole ollut tapana tehdä henkilön nimestä linkkiä toiseen artikkeliin. --Cuprum 14. maaliskuuta 2007 kello 12.17 (UTC)

Tyylikkäämpää olisi erikseen mainita, että henkilö kuuluu Cajander (tms.) sukuun. -- Petri Krohn 14. maaliskuuta 2007 kello 18.29 (UTC)
Tarkoitin kommentin alun perin artikkelin Henrik Cajander keskustelusivulle (josta se nyt löytyy), siksi yliviivasin sen täältä. Ajatus oli siis se, että noissa henkilöartikkeleissa olisi ehkä tyylikkäämpää lisätä artikkelin loppuun otsikko Katso myös, ja sen alle linkki tähän suvusta kertovaan artikkeliin. Käsittääkseni artikkeleissa ei ole yleensä tapana linkittää suoraan artikkelin aloittavista sanoista muihin artikkeleihin. Vertaa esimerkiksi artikkeli Carl Gustaf Emil Mannerheim. Siellä ei sukunimestä linkitetä sukuartikkeliin, vaan linkki löytyy Katso myös -alaotsikon alta. Henkilön nimi on ikään kuin artikkelin otsikko, eikä otsikko voi olla linkki. --Cuprum 14. maaliskuuta 2007 kello 20.11 (UTC)
Kyllä olen samaa mieltä: "otsikosta" linkittäminen on tosi rumaa. Ehkä tämä kuitenkin saa ahkerammat wikipeedikot korjaamaan artikkelin ja lisäämäään tarvittavan leipätekstin. -- Petri Krohn 16. maaliskuuta 2007 kello 10.09 (UTC)

Sukua Gallen-Kallelalle?[muokkaa wikitekstiä]

Vaikuttaisi muuten kiinnostavasti siltä, että K. A. Cajanderin äiti saattaa olla samaa Gallén-sukua, johon myös Akseli Gallen-Kallela kuului. Kansallisbiografian Gallen-Kallela-artikkelin mukaan taitelijan isä oli lähtöisin Kallela-nimiseltä tilalta Lemun kunnassa, Cajander-artikkelissa taas puhutaan Kalelan tilasta Lemussa. Kun en ole varma asiasta, niin en kirjoita tästä itse artikkeliin vielä mitään, mutta olisi kiinnostavaa tietää, ovatko Cajanderit (ja Kalelat) tosiaan sukua Gallen-Kallelalle. --Risukarhi 27. helmikuuta 2012 kello 12.12 (EET)[vastaa]