Keskustelu:C++

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pikkujuttu, mutta vaihtaisin mielellään otsikon muotoon "C plus plus". Suomen kielessä ei ole tapana kirjoittaa otsikon sanoja isoilla kirjaimilla kuten englannissa. --Farside 11:54 elo 17, 2004 (UTC)

Jopa C-plus-plus (C-plusplus?), sillä eikö se varsin yhdyssana ole? Mutta mikäs on tämä tekninen este jonka takia C++ on huono otsikko. Tokihan plussilla urleissa on erikoismerkitys välilyönninkorvikkeena tapauksittain, mutta onko tosiaan niin, ettei wiki taivu esittämään plussia edes koodattuina? —Flammie 13:14 elo 17, 2004 (UTC)
Ei ole yhdyssana (vrt. "plus miinus nolla"). Wikipedia toimii PHP:n päällä, epäilenpä että siihen liittyy rajoite. --Farside 13:31 elo 17, 2004 (UTC)
Ei ole pikkujuttu, koska tekisi nimestä paljon huonomman ja kehnon ensivaikutelman artikkelin lukijalle. Spuiqenizer (keskustelu) 12. kesäkuuta 2023 kello 16.46 (EEST)[vastaa]

Eikö tuossa esimerkkiohjelmassa tehdä juuri niin kuin ei saa tehdä? Siinähän siinä määritellään funktio main() int-tyyppiseksi, mutta funktion lopussa ei kuitenkaan palauteta mitään?

C++:n main-funktiossa return ei ole pakollinen. Jos return puuttuu, palautetaan nolla. Lisätietoja esim. http://www.research.att.com/~bs/bs_faq2.html#void-main --Ryhanen 8. syyskuuta 2008 kello 20.00 (EEST)[vastaa]

Miksei main() -funtkio saa olla muodossa "int main(int argc, char *argv[])", joka on oikea tapa? "Turha monimutkaisuus pois" saattaahan se olla monimutkainen (not), mutta se on voivoi. Oikeanlainen tapa on aina oikeanlainen, oli monimutkainen tai ei. PS: tämä paikka on tietosanakirja.

Myös "int main()" on oikea tapa! Itselläni ei ole standardia hyllyssä, jotta voisin antaa tarkkaa pykälää, mutta FAQ ja Stroustrupin kirja riittänevät tähän hätään. Vai löytyykö jostain lähteitä sille, että vain "int main(int argc, char *argv[])" olisi oikein? --Ryhanen 23. lokakuuta 2008 kello 08.41 (EEST)[vastaa]

Huoh. Miten vaan. Kommentin jätti Pampi (keskustelu – muokkaukset)