Keskustelu:Blue Fox

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siirtäminen nimelle IBF Blue Fox[muokkaa wikitekstiä]

Ymmärtääkseni tämän sivun mukaan seuran virallinen nimi olisi Innebandyföreningen Blue Fox, jolloin sivu pitäisi siirtää kyseiselle nimelle. Koska kuitenkin kyseessä on ruotsinkielinen nimi, pitäsi sivu siirtää nimelle IBF Blue Fox (vrt. AIK, Allmänna Idrottsklubben). Varmistakaapa tämä nyt joku minua paremmin ruotsia osaava.
-Kapteeni Ruoska 4. marraskuuta 2008 kello 14.16 (EET)[vastaa]

Yhdistys voi olla virallisesti eri niminen kuin mitä joukkue käyttää pelatessaan. Ainakin salibandyliigan sivuilla joukkueen nimi näyttää olevan pelkästään muodossa Blue Fox. Mielestäni se sopii myös artikkelin nimeksi. --Ryhanen 4. marraskuuta 2008 kello 15.08 (EET)[vastaa]
Niin, artikkeli on kuitenkin urheiluseurasta - tai tarkemmin sanottuna salibandyn erikoisseurasta - nimeltä IBF Blue Fox, sikäli mikäli olen käsittänyt tuon olevan seuran virallinen nimi. Lisäksi pyrin tällä nyt yhtenäisyyteen. Esimerkiksi kaikkien muiden salibandyjoukkueiden artikkeleiden nimet on seuran mukaan, ei millä joukkue yleisesti tunnetaan. Tämä sama käytäntö on käsittääkseni myös muissa palloilulajeissa. Vertaa vaikka monilajinen TPS - Turun Palloseura, jalkapallosta tuttu HJK - Helsingin Jalkapalloklubi tai salibandystä tuttu SPV - Seinäjoen Peliveljet. Niinpä mielestäni tämäkin artikkeli olisi perusteltua siirtää nimelle IBF Blue Fox.
-Kapteeni Ruoska 4. marraskuuta 2008 kello 15.30 (EET)[vastaa]
Nähdäkseni tälläkin hetkellä monen seuran osalta artikkeli on (mielestäni aivan oikein) eri nimellä kuin toimintaa pyörittävän yhdistyksen nimi, esim. jo pelkästään liigaseuroista AC Haki (Hakunilan kisa ry), FBT Karhut (FBT Karhut United ry), SB-Pro (SB-Pro Nurmijärvi ry), NST (NST-Lappeenranta ry). Osakeyhtiöiden osalta lienee vieläkin tavallisempaa, että toimintaa pyörittävä yritys on eriniminen kuin seura. (Tosin salibandyssa ei osakeyhtiöitä taida juuri olla.) --Ryhanen 4. marraskuuta 2008 kello 16.22 (EET)[vastaa]
Totta, tuota en ollutkaan huomannut/ajatellut aikaisemmin. Onko tähän jo olemassa joku yhtenäinen käytäntö, ja jos ei ole, niin pitäisikö sellainen olla? Ohje sivulta löysin vain, että "Artikkeli nimetään sen mukaan, miten yritystä tai yhteisöä useimmin käyttökielessä kutsutaan.". Tuntuu hieman kaaottiselta, jos artikkeleiden luojat "oman mielensä" mukaan päättävät, millä nimellä artikkelia kutsutaan. Ajatellaanpa nyt vaikka Turun Palloseuraa, josta yleisimmin kutsuttu nimi lienee TPS (teepeeäs). Kummalla nimellä tuo artikkeli tulisi olla.
-Kapteeni Ruoska 4. marraskuuta 2008 kello 17.13 (EET)[vastaa]