Keskustelu:Bb

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Uhkasi mennä jo muokkaussodaksi. Tiedoksi kuitenkin, että saksalaisperäisen, Suomessakin noudatetun sävelnimistön mukaan b tarkoittaa alennettua ja bb kaksinkertaisesti alennettua h-säveltä. Se kirjoitetaan näin, ei siis "b♭". Kuka tahansa musiikin opettaja voinee kysyttäessä vahvistaa asian. Tätä ei tule sekoittaa englantilaiseen, itse asiassa kyllä loogisempaan nimistöön, jossa b tarkoittaakin h:ta ja sen mukaisesti b♭ (näin merkittynä) meikäläistä b-säveltä. Tällä sekaannuksella on monisatavuotinen historia, josta on kyllä paljonkin tietoa myös sävel-artikkelissa. Tosin bb-sävelnimellä lienee lähinnä vain kuriositeettiarvoa, sillä tämä kaksinkertaisesti alennettu sävel on käytännössä harvinainen. -KLS 13. huhtikuuta 2008 kello 11.59 (UTC)

Kiitos täsmennyksestä. Merkinnät b♭ ja bb aiheuttivat sekaannusta, jonka olisin voinut välttää lukemalla sävel-artikkelin huolellisemmin etukäteen. --Hippophaë 13. huhtikuuta 2008 kello 20.30 (UTC)
Eikun saksalaisperäisen, suomessa käytetyn nimistön mukaan käytetään H:ta eikä B:tä nuotista joka on C:stä yksi alas päin. --Cyborg Orangutan model-123 13. huhtikuuta 2008 kello 21.07 (UTC)