Keskustelu:Autoritarismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Väite: "yhteiskuntatieteissä tunnetaan myös autoritaarisen demokratian käsite" oli perusteltu linkillä[1]

Ainoa siinä suunnilleen asiaan viittaava juttu oli:

Weberin käsitys modernin valtion luenteesta oli jonkinlainen autoritaarinen führer-demokratia; ei kiinnittänyt huomiota poliittiseen argumentaatioon, vaikka kiinnitti toki huomiota sosiaalisiin liikkeisiin

Tuo ei kyllä puhu sen puolesta, että "autoritaarinen demokratia" oli olisi vakiintunut käsite. --Mikko Paananen 5. lokakuuta 2005 kello 18:20:53 (UTC)

Mikko Paanasen palautus[muokkaa wikitekstiä]

Mikko Paananen ei kertonut yhtään syytä, miksi hän palautti aikaisempaan versioon. Oletan siis, että hänen palauttamisensa on asiaton. Hän poisti tiedemiesten kantoja. Mikko Paanasen tieteentuntemus ei ole tiedossani, mutta oletan sen olevan vähäisempi kuin noiden tiedemiesten. Kommentin jätti 85.195.119.22 (keskustelu – muokkaukset).

Lue ensin yllä oleva teksti. En ole vielä nähnyt lähdettä että käsite "autoritaarinen demokratia" oli muuta kuin itse keksimäsi. --Mikko Paananen 9. lokakuuta 2005 kello 11:37:14 (UTC)

Autoritarismi vs. totalitarismi[muokkaa wikitekstiä]

Autoritarismin ja totalitarismin vertailu ja asettaminen jonkinlaisiksi vastinpareiksi vaikuttaa äkkiseltään uudelta tutkimukselta. Enkkuwikissä tuollaista vertailua ei ole, eikä esitetyssä lähteessä määritellä tai edes mainita totalitarismia, vaan pelkästään autoritarismi. Yhdysvaltain politiikkaa oikeuttavan teorian voisi ehkä mainita, mutta muuten osio joutaisi pois, ainakin näillä lähteillä. --ML 13. kesäkuuta 2007 kello 06.57 (UTC)

Autoritarismin kartta[muokkaa wikitekstiä]

Hei, tuohon karttaan minulla olisi ehdottaa muutamia muutoksia:

  • Punainen ja keltainen ok. Demokraattisen värin voisi vaihtaa vihreästä siniseen sillä perusteella, että kaikki eivät erota punaista ja vihreätä kunnolla toisistaan. Itselläni on luultavasti protanomalia, joka on melko vähäinen värisokeus, mutta on olemassa niitä, joilla on voimakkaampi sokeuslaji. Punainen, keltainen ja sininen erottuvat selvemmin toisistaan.
  • Karttaa pitää päivittää, esimerkiksi Unkari on tänä päivänä todennäköisesti keltainen.

--Sentree (Walituksia) (Tarkkaile minua) 21. elokuuta 2019 kello 13.18 (EEST)