Keskustelu:Australian töpöhäntäinen karjakoira

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on ilmeisesti vähän hankala rodunnimi. Kaikenlaiset rodut kirjoitetaan suomeksi pienellä, ja niin näkyy tekevän Kennelliitto tämänkin rodun kohdalla: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx. Koiraihmiset varmaan osaisivat ottaa kantaa tähän, kumpaa oikeinkirjoitusta noudatetaan, suomen vai englannin. Vai sanooko painavan sanansa Kennelliitto tai Kielitoimisto?--Ulrika 28. kesäkuuta 2008 kello 04.41 (UTC) P.S. Miksi se ei ole suomeksi virallisesti australiantöpöhäntäinenkarjakoira, kun on kerran olemassa australiankarjakoira? --Ulrika 28. kesäkuuta 2008 kello 04.42 (UTC)

Sieltähän se nimi löytyikin, kun katsoin lähteen linkkiä: Australian töpöhäntäinen karjakoira, mutta se ei ilmeisesti ole virallinen.--Ulrika 28. kesäkuuta 2008 kello 04.53 (UTC)

Niinpä näköjään. Ajattelin, että kun rodun nimi on englanniksi, niin noudatetaan englannin kirjoitussääntöjä, mutta näköjään nimi kirjoitetaan Googlen perusteella Suomessa pienellä. No, saavat koiraharrastajat päättää, kumpi on parempi vai pitäisikö siirtää suomenkieliselle nimelle. --Otrfan 28. kesäkuuta 2008 kello 04.59 (UTC)