Keskustelu:Aurinkolämpö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käyttäjä:Usp poistosi vaativat paremmat perustelut. Ensiksi poistit otsikon aurinkolämmitys. Heti kun huomautin asiasta artikkelin keskustelusivuilla poistit asiaan liittyvät artikkelin otsikot lämpöpumppu ja aurinkojäähdytys. Poistot edellyttävät paremmat perustelut. Watti 3. lokakuuta 2007 kello 16.55 (UTC)

Aurinkojäähdytyksen poistin koska "Jäähdytystarve on suurin, kun aurinko on lämpimin." ei kerro mitään. Lämpöpumpun poistin, koska osion ainoa merkittävä sisältö oli linkki lämpöpumppuun. Pitänee lisätä aurinkolämpöön kohta epäsuora aurinkolämpö? --Usp 3. lokakuuta 2007 kello 17.24 (UTC)
Ups, Selityksesi ei ole riittävä. Koen kohdat artikkelissa tärkeiksi. Jos aihe on mielestäsi liian lyhyt se ei ole perusteltu syy poistaa sitä vaan jatkaa lisää. Lämpöpumpuista kirjoitettiin: Lämpöpumppu: Ruotsissa oli vuonna 1998 300 000 lämpöpumppua ja tavoitteena on kaksinkertaistaa määrä vuoteen 2010 mennessä. Sveitsissä 40 prosenttiin uusista taloista asennetaan lämpöpumput. Lämpöpumpputeollisuuden tavoite on nostaa määrä 50 prosenttiin vuoteen 2010 mennessä.Five key questions to understand and adopt the heat pump Se on lyhyt, mutta hyvä johdanto. Toki asiaa voi jatkaa. Ole hyvä ja jatka. Watti 5. lokakuuta 2007 kello 14.22 (UTC)
Olen samaa mieltä Uspin kanssa. Aurinkojäähdytys-otsikon poisto on itsestäänselvyys noin epäselvällä sisällöllä. Lämpöpumppu-otsikon pitäisi sisältää tiivis määritelmä mitä lämpöpumppu on, sen sijan otsikon alla oli irrallista detaljitietoja. Perustelutkin olivat kyllä aivan riittävät.--Riisipuuro 5. lokakuuta 2007 kello 18.26 (UTC)--
Olen samaa mieltä, että molemmista aiheista kannattaa kirjoittaa lisää. Kiitän Uspia ja Riisipuuroa siitä, että tuotte asian esille. Tynkä ei kuitenkaan ole peruste poistoon. Tynkähän on hyvä vihje siitä, että tästäkin aiheesta sopii kirjoittaa tähän artikkeliin, vai mitä? Määritelmiä en osaa, mutta jatkan tuota lämpöpumppu osaa ja odottelen kommenttejanne siihen. Jospa Usp lisäisi ne määritelmät molempiin kohtiin: Lämpöpumppu ja Aurinkojäähdytys? Watti 10. lokakuuta 2007 kello 14.33 (UTC)
Jos aurinkojäähdytys tehdään aurinkokennojen sähköllä ja kompressorien avulla, niin ihmettelen, kuuluuko tämä otsikko laisinkaan artikkeliin aurinkolämpö, kun on olemassa artikkelit aurinkoenergia ja aurinkokenno. vilkapi 10. lokakuuta 2007 kello 15.51 (UTC)

Kasvupotentiaali[muokkaa wikitekstiä]

"Kasvupotentiaali Euroopassa on suuri, erityisesti kun huomioidaan toimisto- ja teollisuusrakennukset." Heh, tämä kritiikki Suomen politiikasta on mainio. Aurinkolämmityksen ja -sähkön tukien ympäristöhyödyt on samat kaikilla energiankäyttäjillä: Teollisuus, Toimistot, Maatalous ja Kotitaloudet. --Watti 10. lokakuuta 2007 kello 15.04 (UTC)

Yhdistäminen/määritelmän erottelu Aurinkolämmitys -artikkelista, nimi[muokkaa wikitekstiä]

Ks. Keskustelu:Aurinkolämmitys. Terv. --Riisipuuro 5. joulukuuta 2008 kello 20.12 (EET)--[vastaa]

Yhdistämisestä jälleen[muokkaa wikitekstiä]

Palaan vanhaan asiaan, mutta artikkeli pitää yhdistää artikkeliin Aurinkolämmitys. Tässä artikkelissa ei ole sellaista sisältöä mikä ansaitsisi olla omalla sivullaan. Viittaan esim. Motivan sivuun otsikon Aurinkolämpö alla[1], missä käsite aurinkolämpö on varattu tarkoittamaan "aurinkoenergian hyödyntämistä lämmityksessä", ts. yhtä kuin aurinkolämmitys. Lisäksi puolet artikkelista kertoo "epäsuorasta aurinkolämmöstä", tällaista käsitettä ei löydy kuukkelilla Wikipedian lisäksi kuin kolmelta sivulta. Käsitteestä voi laittaa korkeintaan maininnan Aurinkolämmitys-sivulle ja mainitsee siinä maalämpöpumput. Vesivoima ja aaltoenergia taas ovat niin epä-epäsuoraa aurinkolämpöä että niitä on turha mainita. --avanninen 21. lokakuuta 2010 kello 17.36 (EEST) Lisäys: Vaikka edellämainitut toki ovatkin epäsuoraa aurinkoenergiaa.--avanninen 21. lokakuuta 2010 kello 17.43 (EEST)[vastaa]