Keskustelu:Apollo-ohjelmaa koskevat huijaussyytökset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mulla ois semmonen hämärä muistikuva, että jossain dokkarissa sanottiin, että maapallo heijastaa kuuhun enemmän valoa kuin kuu heijastaa maahan. Maapallolta tuleva valo aiheuttaisi näinollen kuunpinnalle varjoja, mikä osaltaan kumoaisi noita huijausväitteitä, jotka perustuvat väärään suuntaan lankeaviin varjoihin, jos maapalloa ei ole otettu huomioon valon lähteenä. Jos jollain on tarkempaa tietoa niin voisi lisätä artikkeliin. --Duke 16. toukokuuta 2008 kello 15.25 (UTC)

Lisäys:Niin, siis se dokkari käsitteli nimenomaan apollo-huijaussyytöksiä. Tämä selvennykseksi, ettei luulla, että tein omaa tutkimusta johonkin ns. tavalliseen kuuhun tai maapalloon liittyvän dokkarin perusteella. --Duke 16. toukokuuta 2008 kello 15.32 (UTC)


turpaan veto[muokkaa wikitekstiä]

tuo viite tuosta turpaan vetämisestä joka linkittää youtube videoon on poistettu --Lympri (Viesti) 15. lokakuuta 2015 kello 07.26 (EEST)[vastaa]

Tähtien näkymättömyys[muokkaa wikitekstiä]

Post Flight Press konferenssissa Apollo 11 -lennon jälkeen kaikki kolme astronauttia (Neil Armstrong, Buzz Aldrin ja Michael Collins) kertovat etteivät nähneet yhtään tähtiä koko lennon aikana. Tähtien näkymättömyys ei siis heidän puheidensa mukaan liity mitenkään kuvien ottamisen valotusaikaan. Muutenkin astronauttien olemus on jostain syystä aika vaivautunut. Tässä linkki:

https://www.youtube.com/watch?v=gKl_oXxsQiA

88.114.85.154 14. helmikuuta 2016 kello 14.21 (EET)[vastaa]

Myytinmurtajat ohjelma ja Apollo kuulento[muokkaa wikitekstiä]

Myytinmurtajat (Mythbusters) 2008 kauden 10.jakso "Nasa Moon landing" käsitteli ja testasi noita myyttejä. Jaksossa käytiin läpi myös tuo kuuluisa lipunliehuminen. Ihmeellistä on se, että missä kaikissa yhteyksissä käsitellään tuota lippu asiaa, niin Ei mainita ollenkaan erästä olennaista seikkaa:

Nimittäin kuussa EI OLE ilmakehää ja kun ei ole ilmakehää, niin silloin EI OLE myöskään ilmanpainetta. Tämä asia tuotiin esille tuossa Myytinmurtajat jaksossa sekä tehtiin testi, jossa lippu laskettiin kammiossa, jossa oli ensin ilmanpaine. Sitten tehtiin toinen testi, jossa oli kammiosta ensin poistettu kaikki ilma eli toisin sanoen oli tyhjiö ja sitten vasta laskettiin lippu alas. JA lippu liehui. 86.115.121.129 20. heinäkuuta 2023 kello 19.02 (EEST)[vastaa]