Keskustelu:Andy McCoy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Andy McCoy ja Michael Monroeta koskevissa artikkeleissa on ristiriitaisuuksia, mm Hanoi Rocksin perustamisesta. Suurin osa kirjoista yms. lähteistä kertoo Andyn perustaneen Hanoin ja ottaneen Sammyn vai oliko kyseessä Nastyn mukaan Pelle Miljoonasta. Andyn ja Michaelin kerrotaan perustaneen Hanoi Rocks Andyn wiki sivuilla ja Michaelin wiki sivuilla Michael perusti ja vasta viimeisenä tuli Andy mukaan jos muistan äsken lukemani oikein.

Onko tuo romanitausta totta vai Andyn keksimä legenda? (Ks. esim. [1]) Itse muistelen myös lukeneeni jostain (Rumba-lehti tms.) että olisi keksitty juttu. --Jonik 5. helmikuuta 2005 kello 18:57 (UTC)

Sama mielikuva on minulla. Hämärästi muistelen hänen isänsä ihmetelleen Andyn juttuja. --jeepo 5. helmikuuta 2005 kello 19:02 (UTC)
Miehen oma lausunnot on silti vakuuttavampia kuin epämääräiset lehtitiedot, ylipäätään. Saku 5. helmikuuta 2005 kello 20:01 (UTC)

Pystyisikö joku vahvistamaan armeijassa sitkeästi liikkuvan tornihuhun että Andy Mccoylla olisi kaikkien aikojen paras tulos lähettitestistä (eli morsetuksesta)?

Ei pysty, mutta kumoamaan pystyy, McCoy ei ole käynyt armeijaa ollenkaan: Suomen asevelvollisuus. --ML 7. kesäkuuta 2006 kello 11.23 (UTC)
Tornihuhu on väärä. Valistuneempi tieto on, että kyseisen ennätyksen omistaa Lasse Mårtenson. --TBone 24. tammikuuta 2007 kello 15.35 (UTC)

Antti Hulkko oli Lapin jääkäripataljoonan sissiradisti saapumiserää II/-78. Hänen tasonsa oli vähintään 80/80. (inttikaveri) Kommentin jätti Ciderlight (keskustelu – muokkaukset).

Andyn koottuja valheita[muokkaa wikitekstiä]

Ehdottaisin, että laitettaisin jotain selkeää rajaa faktojen ja Andyn omien "legendojen" välille ja etenkin oltaisiin esittämättä noita Andyn "juttuja" faktoina. Ne ovat hieman ristiriidassa sukulaistensa esittämien tosiasioiden kanssa. Esim. Se että Ruotsi olisi Andyn äidinkieli on ainakin isänsä haastattelun perusteella aika paksua. Andyhan tunnetusti haluaa kertoa olleensa syntynyt Tukholmassa ja olevansa Cincicarlo-mustalainen jne.

Täältä löytyy erinomaisia lainauksia mm. Iltalehden Viikkolehti – lauantai 25.9.1999 Ei pisaraakaan mustalaisverta - Raija Parikka artikkelista, jossa haastateltiin Andyn isää Risto Hulkkoa.

http://pilleri.spt.fi/~jukka/hanoi3/fin/news_html/vonhulkkov.htm

Tuo Hasis + Bob Marley-juttu on niin paksua puppua, että on koomista, että se on laitettu artikkeliin triviaksi ja vieläpä ilman lähdettä. Kommentin jätti 83.245.137.28 (keskustelu – muokkaukset).

Muokkaa itse rohkeasti, siten Wikipedia kehittyy parhaiten. --Zxc 20. tammikuuta 2007 kello 22.03 (UTC)

Selvennys artikkelin lähteistä ja totuuspohjasta[muokkaa wikitekstiä]

Kyllä tuossa artikkelin osiossa ja yleensä koko artikkelissa on käytetty lähteitä. Itse olen kirjoittanut artikkelista suurimman osan ja kiistänkin nyt heti, että olisin keksinyt omasta päästäni sen sisällön. Se on sitten toinen asia, mitä McCoy on itse keksinyt. Lähteenä on tuossa aika paljon Andyn omat elämänkerrat, joiden paikkaansa pitävyys on kyllä kieltämättä kyseenalainen. Kun kyseessä on Andyn kertomus omasta elämästään, ei ole todellakaan varmaa mikä on totta ja mikä ei.

Tuo ruotsin kieli-juttu on lähinnä siitä, että McCoy intti viimeeksi Bettina S:n haastattelussa äidinkielensä olevan ruotsi. Sinäänsä ihmeellistä, koska McCoy muutti Tukholmaan vasta 7-vuotiaana. Pahat kielet tosin sanoo, ettei mies osaa puhua mitään kieltä. Bob Marley ja hassis- tapahtuma löytyy McCoyn elämänkerrasta Sheriffi McCoy, jonka sisältö on Monroen mukaan puoliksi totta ja puoliksi fiktiota, mutta ei tietoo kumpi puoli. Kyseinen kirjahan on jo painettu osittain jo 1987 Hanoista ikuisuuteen- Andy McCoy. Andy pyöri Tukholmassa jamaikalaisten kanssa siinä teini-iässä, se on fakta. McCoyn mukaan hän 8-vuotiaana oli eräässä jamaikalaiskaverinsa asunnossa, jonne tämän kaverin tuottaja-setä oli kutsunut Bob Marleyn. Kirjassa hän kuvaa tätä tapahtumaa ja "pössyttelyä".

Lähteinä on käytetty virallista sivua [[2]] ja kirjaa Sheriffi McCoy. Voiko siis McCoyn kirjaa käyttää lähteenä, jos poppoon mielestä sen sisältö on roskaa? Ihmettelen artikkelista on poistettu rankalla kädellä? Olisi voitu käyttää {{lähde}}-mallinetta, eikä tuhota koko tekstin sisältöä. Saatte lähteenne kun kaivan kirjan esiin ja pistän sivunumerot. Työ olisi ollut vain helpompaa jos artikkelin tekstiä ei oltaisi alettu poistelemaan.

Ps. Miksi alku on poistettu? Kyllähän McCoy itseään kutsuu ja lehdistössäkin kutsutaan isottelevaksi rokkikukoksi. Anastasia Maisoneuven avioliitto ja poika on ihan faktaa. Kyllähän McCoylla oli useita eri taiteilijanimiä: Suicide, McCoy, Monroe. Kaikki nimet, jotka myöhemmin kierätettiin Hanoi Rocksissa. --Smörre 24. tammikuuta 2007 kello 15.32 (UTC)

"Sheriffi McCoy, jonka sisältö on Monroen mukaan puoliksi totta ja puoliksi fiktiota"
Juuri tuon vuoksi kaikki tässä artikkelissa mainitut lainaukset, joiden totuuspohjaisuus perustuu "Sheriffi McCoy"-kirjaan tulisi poistaa. Ainakin Risto Hulkon yms. muiden haastattelujen perusteella kyseinen kirja ei ole edes puoliksi totta, enemmänkin 80% fiktiota. Pidetään wikipedia tietosanakirjana, ei McCoy-legendojen kokoamispohjana.
Tämä artikkeli vaatisi RAAKAA-uudelleenmuokkausta. Kaikki nuo Sheriffi McCoy-lainaukset veks hasiksenpolttoineen ja ruotsiäidinkielenä. Lainauksia tuosta Raija Parikan "Ei pisaraakaan mustalaisverta"-haastattelusta voitaisiin listata triviaksi. Tai sitten perustaa oma artikkeli Antti Hulkolle, jossa olisi vain faktoja ja sitten oma artikkeli Andy McCoylle, joka olisi fiktiohahmo, jota esittää Antti Hulkko. Eli Andy McCoy artikkeli kertoisi fiktiohamosta, kuten Jack Bauer-artikkeli. Ei huonompi idea, näin saataisiin pidettyä Andyn suoltamat totuuspohjaa vailla olevat legendat erossa faktoista, joita myös onneksi löytyy henkilöstä nimeltä Antti Hulkko. Kommentin jätti 83.245.137.28 (keskustelu – muokkaukset).


Mihin perustuu väite Antin äidin kuolemasta vuoden 1997 tienoilla? Äitiähän nähtiin MTV3:n tv-sarjassa McCoys Show 2000-luvulla. Agath 22. syyskuuta 2007 kello 10.21 (UTC)

Miksi Raija Parikan Iltalehti-juttu "Ei pisaraakaan mustalaisverta." on täällä nostettu oikeammaksi totuudeksi verrattuna McCoyn omiin kertomuksiin taustoistaan? Onko Parikan jutun tiedot pystytty tarkistamaan? Agath 22. syyskuuta 2007 kello 10.21 (UTC)

Tukholmaan muutto ja ruotsi äidinkielenä - Selkeää fiktiota[muokkaa wikitekstiä]

196? Oulu, Toppilan Mustasuo - Antti noin 6 – 8 v

Myöhemmin, ennen Ruotsiin muuttoa, he asuivat Toppilan Mustasuolla. (Iltalehden Viikkolehti – lauantai 25.9.1999 Ei pisaraakaan mustalaisverta - Raija Parikka)

Ilkka Hulkko: "Antti ehti käydä kansakoulua pari vuotta Oulussa ennen kuin perhe muutti Ruotsiin." (Andy McCoy – Hanoista ikuisuuteen)

1971 Pelkosenniemi - Antti noin 9 v …Ja vielä 1971, kun Castrol-yhtiöstä töitä saanut Risto Hulkko meni valmistelemaan perheen muuttoa Oulusta Tukholmaan, Andy kävi Pelkosenniemellä kolme kuukautta alakoulun kolmatta luokkaa. Ujo ja kiltti poika, luonnehtii opettaja Jouko P. Lindfors tulevaa rokkaria. (Iltalehden Viikkolehti – lauantai 25.9.1999 Ei pisaraakaan mustalaisverta - Raija Parikka)

Ilkka Hulkko: "…Tätä ennen Andy ehti aloittaa kolmannen luokan Pelkosenniemen kirkonkylän kolmannella luokalla." (Andy McCoy – Hanoista ikuisuuteen)

Raija Parikan artikkelin mukaan Antti Hulkko näki 9 vuotiaana vuonna 1971. Eli voisiko joku ystävällisesti poistaa nuo Ruotsi äidinkielenä yms. fiktiot. Jos itse muokkaan tulee näköjään aina joku julkisuuslegendanvarjeluyhdistyksen peelo kumoamaan. Tai en sitten vain osaa.

Eiköhän nuo lainaukset riitä jo kumoamaan väitteen, että hän muutti Ruotsiin ennen kouluikää.

Tässä lisälainaukset liittyen tuohon fiktiokirjaan "Sheriffi McCoy"

Kirjassaan Seriffi McCoy olevassa kouluajan esseessä (ilmeisesti vuodelta 1977) Andy kertoo perheensä muuttaneen Tukholmaan jo vuonna 1964, mutta todellisuudessa Hulkon perhe muutti tuolloin vasta Ouluun. Tukholmaan he suuntasivat vasta viisi vuotta myöhemmin, vuonna 1971.

Elokuun 1999 Avussa Andy väitti käyneensä Pelkosenniemellä vain syntymässä. Kaksi viikkoa pojan syntymän jälkeen äiti oli Andyn mukaan palannut lomamatkalta kotiin Ouluun, mutta jo kohta perhe oli muuttanut Belgiaan. Ja sieltä Ruotsiin, kun Andy oli kolmivuotias. (Iltalehden Viikkolehti – lauantai 25.9.1999 Ei pisaraakaan mustalaisverta - Raija Parikka)

Huomatkaa Andyn tarinoiden ns. jatkuvuusongelmat (joskus nimenomaan väittänyt muuttaneensa Ruotsiin Belgian kautta). Mieshän on selkeästi patologinen valehtelija. Kommentin jätti 83.245.137.28 (keskustelu – muokkaukset).

Patologinen valehtelija? Ehhei. Se on show, koko Andy McCoy on show. Pitäisi melkein tehdä erilliset arikkelit Andy McCoy ja Antti Hulkko. Tosiasia nyt sattuu olemaan vaan niin, ettei meillä ole lähteinä kuin miehen omat kertomukset. Andy McCoy on Antti Hulkon oma show-hahmo, jolla ei välttämättä ole aina todellisuuspohjaa. Pikemminkin osoittaa vain äijän fiksuutta, kun kukaan ei tiedä kuka hän todellisuudessa on. Antti Hulkon ja Andy McCoyn elämät ovat ihan eri asiat. Kuitenkin hyvä, että sinulla on lähteenä tuollainen artikkeli. Sheriffi McCoyssa on ihan faktaakin, mutta lukiessaan tuota kirjaa huomaa, että lapsuusosio on aukkoista ja epäselvää. Briardin perustaminen kirjassa ainakin pitää paikkansa. Itse asiassa McCoyn elämässä vain lapsuus on hämärän peitossa. Suomen bändiseikkailut ja Hanoi Rocksin vaiheet on helpommin tarkistettavissa.Teksti näyttä ihan hyvältä nyt. Ei mikään niin vakava asia, että hermojaan pitäisi menettää.--Smörre 8. helmikuuta 2007 kello 17.14 (UTC)
Katoppas. Täällä onkin jo ehdotettu kahta erillistä Andy McCoy ja Antti Hulkko-artikkelia. Minä kannatan sitä ja ilmeisesti joku muukin?

--Smörre 8. helmikuuta 2007 kello 17.17 (UTC)

Artikkeli kirjoitettava uudestaan[muokkaa wikitekstiä]

Koko artikkeli on täynnä epäsanakirjamaisia ilmaisuja, esim: "McCoy otettiin mukaan Briard-yhtyeeseen, kun Räkä Malmi näki McCoyn jumalallisen lahjakkuuden."

sekä melko kovia väitteitä ilman mainittuja lähteitä, esim: "Tukholmassa ollessaan McCoy toimi muun muassa homoseksuaaliprostituoituna ja myi itseään rahasta muun muassa personal trainerille."

En viitsi itse lähteä muokkaamaan, kun en ko. henkilöstä juurikaan tiedä. --81.197.127.117

Mitähän sä olet oikein lukenut, kun minä en ainakaan löydä artikkelista tuollaista tekstiä? --Anr 3. heinäkuuta 2009 kello 08.35 (EEST)[vastaa]