Keskustelu:Ammattiliitto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

poistin "ammattiyhdistyksen saavutuksia", koska oli niin epäneutraalia. Kaikki yhteiskunnassa tapahtuneet edistysaskeleet oli listattu ammattiyhdistysliikkeen saavutuksiksi, esim lapsilisät.--Teveten 14. maaliskuuta 2006 kello 13.38 (UTC)

Veroista vapautettu, ei tilintarkastuksia?[muokkaa wikitekstiä]

Liikkeellä on nyt huhupuhetta, jonka mukaan ammattiliitot olisi vapautettu veroista eli niiden ei tarvitsisi maksaa "voitoista" veroja ja että ammattiliittoissa ei tehtäisi tilintarkastuksia? Onko pötypuhetta vai ei? Jos ei, niin kannattaa lisätä artikkeliin. --Hartz (keskustelu) 17. tammikuuta 2015 kello 23.20 (EET)

Paras mitä netistä löysin on, että "ammattiliitot ovat yleishyödyllisiä yhdistyksiä eivätkä siksi maksa veroa" ja Talouselämän uutisen http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/hakaniemessa+luuraa+veroparatiisi/a2268294 --Hartz (keskustelu) 17. tammikuuta 2015 kello 23.26 (EET)
Ammattiliitto ei ole yritys, ei voida puhua "voitoista" eikä yritysmäisestä "verotuksesta". Mediassa on kuluneen 25 vuoden aikana koko ajan lisääntynyt kirjoittelu jossa kaikkea pidetään yrityksenä joillain markkinoilla. Vaikuttaa siltä että yritys on korvaamassa organisaatio-termiä, ja markkinat ovat korvaamassa ympäristö-termiä, kaupankäynti on korvaamassa vuorovaikutus-termiä jne. muu liiketaloudellinen sanasto on korvaamassa kaikkia muita sanastoja :) --Pasixxxx (keskustelu) 19. tammikuuta 2015 kello 22.00 (EET)