Keskustelu:Aku Ankka -sarjakuvan maailma

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nimi pitäisi vaihtaa. Sitä ei tunne kuin wikipedia (oma käännös) ja se kuulostaa tyhmältä. --ML 21. joulukuuta 2005 kello 18:25:37 (UTC)

Keskustelua on samannimisen luokan keskustelusivulla. Tälle kyseiselle maailmalle ei ole vakiintunutta nimeä ollenkaan, joten se pitää joka tapauksessa keksiä. –Anchjo(jutskaa) 21. joulukuuta 2005 kello 23:32:50 (UTC)
Uusi nimi voisi olla esimerkiksi "Disneyn sarjakuvamaailma". Nimi olisi osuvampi. Nykyinen nimi on jonkun käyttäjän omasta päästään heittämä ja virheellinen, sillä Disneyn sarjakuvien hahmot ovat eräänailia ihmisten karikatyyreja. Itse asiassa, esimerkiksi Carl Barks on piirtänyt osan sarjakuvahahmoistaan kokonaan ihmishahmoon, kasvoja myöten. --Spirit 13. kesäkuuta 2006 kello 13.55 (UTC)
Ankkaversumi tai vastaava olisi oma ehdotukseni. Edellä Spiritin mainitseman syyn takia nimi on virheellinen myös siksi, että se käsittelee vain Aku Ankka -maailman hahmoja, ei kaikkia Disneyn hahmoja, joita on valtavan paljon enemmän. Lisäksi artikkeli viittaa artikkeleihin Scrooge McDuck universe ja Kalle Ankas universum jolloin voisi myös olettaa sen käsittelevän samaa aihetta. --Khilon 4. heinäkuuta 2006 kello 17.44 (UTC)
Nimi on yhä edelleen pölhö, niin tässä kuin luokassa. Disneyn sarjakuvamaailma, Disneyn sarjakuvahahmot, Ankkamaailma, Disneyn ankkamaailma tai Aku Ankan maailma olisivat kaikki parempia. Aku Ankan sivuilla esimerkiksi näytettäisiin puhuvan "ankkamaailmasta". --Cuprum 17. lokakuuta 2006 kello 21.31 (UTC)
Ankkamaailma on tähän mennessä ainoa, jolle löytyy edes välttävä lähde. Sarjakuvamaailma on harjaanjohtava, sillä tässä ei käsitellä kaikkia Disneyn sarjakuvahahmoja. Myöskään eläinmaailma ei käy, koska Disneyn sarjakuvissa esiintyy paljon eläimiä, jotka eivät liity mitenkään tähän "ankkamaailmaan". --Zxc 17. syyskuuta 2007 kello 20.34 (UTC)
Niinkuten mitä eläimiä? Ellei 50-luvun jälkeen tehtyjä elokuvia lasketa, niin kaikki voidaan yhdistää Kevin Bacon -menetelmällä toisiinsa, ja osa nosta uudemmistakin. Mutta "eläinmaailma" on minustakin huono nimi. Ehdotan nimeä Disney-universumi (Vrt. esim. Marvel-universumi). --88.114.67.22 17. syyskuuta 2007 kello 20.39 (UTC)
Kattaako Disney-universumi sitten ihan kaikki Disneyn tekemät hahmot? Aiheena nyt pitäisi olla tämä "ankkamaailma", jossa pääosissa ovat Aku Ankka, Roope ym. --Zxc 18. syyskuuta 2007 kello 15.06 (UTC)

Tähän artikkeliin linkitetyistä wikeistä kaikilla näyttää olevan nimenä joku -universumi tyyliin "Aku Ankka -universumi" tai "ankkauniversumi". Ainakin sv-wikissä näytti sitten olevan vielä erikseen "Mikki Hiiri -universumi". Itse olen sitä mieltä, että jos nimeksi laitetaan joku ankka-juttu, ei siihen niin luontevasti pysty yhdistämään Mikki-tarinoissa esiintyviä hahmoja. Suomenkielisissä sarjakuvissa kaikki elävät kyllä samassa Ankkalinnassa, mutta alkuperäisversioissa Mikki elää eri kaupungissa. Se eläinmaailma oli kyllä aika keinotekoinen nimitys ja pidän tätä sarjakuvamaailmaa kätevimpänä nimenä. --Velma 10. helmikuuta 2008 kello 12.08 (UTC)

Minä taas olisin kyllä Ankkamaailman kannalla. Sille löytyy maininta sentään jostakin.--Bluto 25. elokuuta 2009 kello 17.53 (EEST)

Disneyn ankkamaailma on hyvä termi --Lintu ja Lapsi (keskustele) 25. elokuuta 2009 kello 18.00 (EEST)

Ehkä paras nimi olisi Aku Ankka -sarjakuvan maailma. Tämä olisi linjassa useiden kieliversioiden kanssa. Disneyn sarjakuvamaailma on käytössä parissa wikissä. En-wikissä on erikseen artikkeli Aku Ankan universumista. Mikki Hiiri -universumi on siellä tunnetumpi ja aiheesta on erikseen laajempi artikkeli. Suomessa Aku Ankka taas on selvästi suositumpi. --Thi (keskustelu) 1. maaliskuuta 2013 kello 22.06 (EET)

Aku Ankka -sarjakuvan maailma on minunkin mielestä paras nimi tähän mennessä. --Cortex (keskustelu) 2. maaliskuuta 2013 kello 09.27 (EET)