Aku Ankka -sarjakuvan maailma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ankkalinna animaatiosarjassa Ankronikka.

Aku Ankka -sarjakuvan maailma on kuvitteellinen todellisuus, jossa Disney-sarjakuvien hahmot, kuten Aku Ankka, Tupu, Hupu ja Lupu sekä Roope Ankka elävät. Sarjakuva keskittyy Ankkalinnan kaupunkiin, joka sijaitsee kuvitteellisessa Calisotan osavaltiossa Yhdysvaltain länsirannikolla. Sarjakuvan maailman loi ennen kaikkea Carl Barks, mutta sen juuret ovat Walt Disneyn 1930-luvulta alkaen tuottamissa piirroselokuvissa sekä käsikirjoittaja Ted Osbornen ja piirtäjä Al Taliaferron tekemässä strippisarjakuvassa. Sarjakuvalla ja animaatiolla on ollut erilaisia ilmenemismuotoja. Eri piirtäjistä etenkin Don Rosa jatkoi Barksin maailman vakiinnuttamista.

Hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aku Ankka (engl. Donald Duck) on äkkipikainen merimiesasuinen ankka. Hahmon keksi ja hahmotteli Walt Disney.
  • Tupu, Hupu ja Lupu (Huey, Dewey ja Louie) ovat Aku Ankan kolmoissisarenpojat, jotka on jätetty hänen huostaansa. Ankanpojat ovat Ted Osbornen ja Al Taliaferron luomuksia. Aluksi pojat olivat riidanhaluisia mekastajia, mutta liittyivät sittemmin Sudenpennut-järjestöön.
  • Roope Ankka (Scrooge McDuck) on Akun äärimmäisen rikas ja saita eno. Roopea kutsutaan sedäksi, koska englanninkielinen sana ”uncle” merkitsee sekä setää että enoa. Ankkavanhus ensiesiintyi Carl Barksin tarinassa Joulu Karhuvuorella vuonna 1947.
  • Iines Ankka (Daisy Duck) on Akun ikuinen tyttöystävä. Hän esiintyi ensi kerran piirroselokuvassa vuonna 1940.
  • Hannu Hanhi (Gladstone Gander) on Akun ärsyttävän onnekas serkku. Aku ja Hannu taistelevat jatkuvasti Iineksestä. Hannun loi Carl Barks ja hän esiintyi ensi kerran 1951.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.