Keskustelu:Abraham Poppius

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nysalor: Poistin kursivoinnit lehtien nimistä, kun käydessäni artikkeleita läpi olen ollut huomaavinani että niitä ei ole tapana kursivoida. Jos olet tiukasti toista mieltä, niin en tappele vastaan;) Muuten taas loistoartikkeli. Teetkö väikkäriä vanhoista kirjailijoista? --Ulrika 23. kesäkuuta 2006 kello 13.39 (UTC)

Kyllä lehtien nimet tulisi kursivoida siinä missä kirjojenkin, koska nekin ovat kirjallisia teoksia. Siksi palautin kursivoinnit. Aika monet varmaan jättävät artikkeleissa tuollaisia pieniä muotoiluja tekemättä, eivätkä kaikki edes kursivoi kirjojenkaan nimiä.
En tee sentään väitöskirjaa vanhoista kirjailijoista, mutta olen tavattoman kiinnostunut vanhasta suomalaisesta kirjallisuudesta. Lisää artikkeleja on siis luvassa. :) – Nysalor 23. kesäkuuta 2006 kello 13.58 (UTC)
Pieni trivia: Poppius suoritti ylioppilastutkinnon Turussa siksi, että ennen vanhaan ylioppilastutkinto suoritettiin yliopistossa. Luulen että se oli ikään kuin sisäänpääsykoe. Isotätini, joka pääsi ylioppilaaksi 1914, kertoi aikoinaan minulle kuinka hän tuli Joensuusta Helsinkiin ylioppilaskirjoituksiin. Ehkä tiesitkin tämän.--Ulrika 23. kesäkuuta 2006 kello 14.37 (UTC)
Jep, tiedän tuon. Myös Tyyni Tuulio kertoo muistelmissaan tuollaisesta vanhanaikaisesta tentistä, joka oli kuulemma suullinen. Aika erilaista se oli kuin nykyiset ylioppilaskirjoitukset.