Keravan Lennokkikerho Hopeasiipi KelKo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keravan Lennokkikerho Hopeasiipi KelKo ry:n tehtävä on edistää Keravan alueen lennokki- ja muuta vastaavaa ilmailuharrastustoimintaa. Painopistealueena on erityisesti nuorisotyö. Kerho ylläpitää kerho- ja kilpailutoimintaa, järjestää esitelmä- ja koulutustilaisuuksia sekä julkaisee lennokki- ja muita vastaavia nuorisoilmailuharrastusta käsitteleviä kirjoituksia.

Kerho on perustettu 20.10.1979 ja ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Raimo Lindberg. Aluksi yhdistyksen nimi oli “Lennokkikerho Hopeasiipi”. Yhdistysrekisteriin merkitsemisen yhteydessä 4.7.1983 nimi muuttui muotoon Keravan Lennokkikerho Hopeasiipi KelKo ry. KelKo on myös keskusjärjestö Suomen Ilmailuliitto ry:n jäsen.

Kerhon toistaiseksi vilkkain toiminta-aika osui 1980-luvun loppupuolelle, jolloin kerhoon kuului 155 jäsentä. 1990-luvun loppupuolella toiminta alkoi hiipua ja vuonna 2008 kerho luopui toimitiloistaan Keravalla, johon loppui lennokinrakennustoiminta.

Vuonna 2015 kerhon toiminta elpyi multikoptereiden yleistyessä. Kerho panostaakin uuden kilpailulajin, FPV racing kisojen järjestämiseen. Vuonna 2016 järjestetään kaikille avoimia KelKo FPV-cup kisoja Keravan Keinukalliolla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]