Katujuna HöyryWille

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
HöyryWille

Katujuna HöyryWille on Lappeenrannan kaduilla ja satama-alueella kesäisin liikennöivä kulkuneuvo. Kyydin mahdollistavat paikalliset yritykset, yhteisöt ja kaupunki, jotka ovat rahoittamassa Huvisataman ilmaislaitteeita ja junan toimintaa. Höyryjuna ei ole nykyään ilmainen, mutta kioskeista saa lippuja kaupan päälle ostaessaan vohveleita.

Katujuna uudistui vuonna 2009. Uusi katujuna on kaksivaunuinen Saksassa valmistettu ja se kulkee maakaasulla. Junan vaunut on katettu ja niissä on ikkunat, joten kiertoajelulle voi lähteä myös huonommallakin säällä[1]. Vuonna 2010 katujunaan lisättiin laitteet, joiden avulla voi kuunnella reittiselostusta ja kaupungin historiaa. Selostuksia on mahdollista kuunnellä kuudella eri kielellä (suomi, ruotsi, englanti, venäjä, saksa ja ranska). Junan omistaa Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy, joka on yksi Lappeenrannan kaupunkiyhtiöistä[2].

Kyytiin haluava asiakas voi ostaa lippunsa suoraan kuljettajalta tai hiekkalinnalta. HöyryWille on palvellut jo 11 vuotta kyyditen yhteensä pitkälle yli 200 000 matkustajaa.

Katujunan pysäkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]