Katrionan tarina

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katrionan tarina
Serien om Katriona
Alkuperäisteos
Kirjailija Lene Kaaberbøl
Kieli tanska
Genre fantasiakirjallisuus
Julkaistu 1992-2000
Suomennos
Suomentaja Annika Eräpuro
Kustantaja Otava
Julkaistu 2008-2009
Sivumäärä 348
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Katrionan tarina (Serien om Katriona) on kolmiosainen Lene Kaaberbølin kirjoittama fantasiakirjasarja, joka kertoo Katriona "Kat" -nimisestä tytöstä ja sijoittuu keskiaikaan.

Kirjasarjan osat ovat:

  • Hopeahevonen, 2008 (Solvhesten, 1992)
  • Kärppä, 2008 (Hermelinen, 1994)
  • Keskiyö, 2009 (Isfuglen, 2000) [1]

Juonitiivistelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hopeahevonen Katriona "Kat" on nuori tyttö, joka työskentelee äitinsä kievarissa. Kat ei kuitenkaan viihdy kievarissa, eikä myöskään tule toimeen äitinsä uuden puolison kanssa. Kievarissa vierailee nainen, bredinari, joka ratsastaa hornanhevosella. Katriona haluaa naisen nähtyään ruveta myös bredinariksi, kierteleväksi lainvartijaksi ja viestinviejäksi. Hänen äitinsä lähettää hänet kuitenkin värjärinoppiin, jossa Katriona ei tule toimeen muiden tyttöjen kanssa ja karkaa Bredan kaupunkiin oppiakseen bredinarin ammatin. Mutta bredinareja koulutetaan arvostetussa akatemiassa suuressa kaupungissa, eikä maalaistytön tie sinne ole helppo, vaan hän kohtaa monenlaisia ongelmia.

Kärppä Kat pääsee bredinarien akatemiaan valmistautumaan Hopeiseksi: viestiinviejäksi, joka ratsastaa hornanhevosella. Bredassa on kuitenkin meneillään taistelu vallanpitäjien välillä, johon Kat huomaa sekaantuneensa.

Keskiyö Kat saa viimein oman hornanhevosensa kesytettäväkseen ja valmistuu akatemiasta. Kun hänen ystävänsä ja esikuvansa Simon lavastetaan syylliseksi maanpetokseen, Katin on löydettävä keino auttaa ystäväänsä. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fennica[vanhentunut linkki]
  2. Katrionan tarina: Katroionan tarina. (Serien om Katriona) Suomentanut Annika Eräpuro. Otava, 1992-2000.


Tämä kirjallisuuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.