Kartell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kartellin myymälä Milanon Via Turatilla.

Kartell on italialainen huonekalualan yritys, joka on erikoistunut moderneihin muovikalusteisiin, -valaisimiin ja muihin sisustustuotteisiin. Se sai alkunsa autonosien valmistajana muun muassa Fiatille 1949. Kartellin perusti insinööri Giulio Castelli ja sen pääsuunnittelijana toimi pitkään hänen vaimonsa, muotoilija ja arkkitehti Anna Castelli Ferrieri.[1]

Kun toimitusjohtajaksi vuonna 1988 tuli Claudio Luti, Kartell alkoi panostaa valaisinten ja muiden pienesineiden ohella yhä enemmän huonekaluihin ja käyttää tunnettuja ulkopuolisia suunnittelijoita. Kartell on tehnyt yhteistyötä muun muassa Ron Aradin, Antonio Citterion, Joe Colombon, Michele De Lucchin, Patrick Jouinin, Piero Lissonin, Ferruccio Lavianin, Vico Magistrettin, Enzo Marin, Alberto Medan, Paolo Rizzatton, Richard Sapperin, Philippe Starckin, Patricia Urquiolan, Maarten Van Severenin, Tokujin Yoshiokan ja Marco Zanuson kanssa. Yrityksen tuotteet on huomioitu kymmenkunta kertaa Compasso d'Oro -palkinnolla.

Kartellin strategiana on edistää heräteostoksia pitämällä varastossa tuotteita melko edullisella hintatasolla ja useina värivaihtoehtoina. Kartellilla on yli 130 omaa myymälää, 250 shop-in-shopia ja 2 500 jälleenmyyjää yli 130 maassa.[2]

Kartellin tuotteita

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Iovine, Julie: Anna Castelli Ferrieri, 87, Force in Postwar Modern Italian Design, Dies, The New York Times 28.6.2006. Viitattu 3.5.2015.
  2. Kartell now has over 130 single-brand flagship stores, 250 shop-in-shops and 2500 retailers in over 130 countries. (Arkistoitu – Internet Archive) Company profile, Kartell.com. Viitattu 3.5.2015.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: en:Kartell & sv:Kartell S.p.A