Kamtšatkan karhut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kamtšatkan karhut
Kamtšatskaja odisseja
Alkuperäisteos
Kirjailija Sergey Gorshkov
Kuvittaja Sergey Gorshkov
Kieli venäjä
Genre kuvateos
Julkaistu 2014
Suomennos
Suomentaja Paula Autio
Kustantaja Lumo Publishing
Julkaistu 2016
Ulkoasu sid.
Sivumäärä 161 s.
ISBN 978-952-68496-0-7
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Kamtšatkan karhut on venäläisen valokuvaajan Sergey Gorshkovin teos, joka on ilmestynyt vuonna 2016 Lumo Publishingin kustantamana.

Alkusanoissa Gorshkov sanoo kuulleensa useasti elämänsä aikana, että "Kamtšatkan luonnosta saa aina hyviä kuvia, pystyttääpä kameransa minne tahansa". Hän myöntää sen todeksi ja sanoo siksi, ettei valokuvaajan uraa kannatakaan aloittaa sieltä, sillä "se on kuin pyrkisi parhaaksi kalastajaksi järvellä, joka kuhisee kalaa". Seudun kauneuden keskellä ei ole helppo löytää omaa aihepiiriään ja tyyliään.

Kamtšatkan niemimaalla on maailman suurin karhutiheys, ja Gorshkov on kuvannut siellä jopa ilman piilokojua.[1]

Vuonna 1966 syntynyt Gorshkov on Venäjän tunnetuimpia luontokuvaajia ja arvostettu myös maailmalla. Hän on National Geographicin kuvaaja ja ensimmäinen lehteen kiinnitetty venäläinen valokuvaaja. Hän on voittanut kaksi kertaa Venäjän vuoden luontokuvaajan tittelin ja saanut useita palkintoja luontokuvakilpailussa Wildlife Photographer of the Year, viimeksi vuonna 2015.[1] Gorshkov on entinen metsästäjä, joka puhuu valokuvaamisen puolesta ja trofee-metsästystä vastaan. Hän aloitti valokuvauksen vasta 2000-luvun alkupuolella. Hän on Venäjän luontokuvaajien järjestön perustajia.[2][1]

Kirjan sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekstiosuudessa Gorshkov käy läpi luontokuvaaja uransa alkamista ja siirtymistään metsästäjästä valokuvaajaksi. Hän kertoo tarinoita kuvausretkiltä ja kohtaamistaan ongelmista.

Karhukuvien lisäksi kirjassa on kuvia kuningasmerikotkasta, punalohesta ja ketusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Lumo Publishing[vanhentunut linkki]
  2. Sergey Gorshkov, (Arkistoitu – Internet Archive) Nicon Imaging

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]