Kajaanin Harrastajateatteri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kajaanin Harrastajateatteri on kainuulainen harrastajateatteri. Sen ympärivuotinen toiminta alkoi vuonna 2002, jolloin teatterin avajaisnäytös Nimeni on Isbjörg. Olen leijona (kirj. Vigdís Grímsdóttir) sai ensi-iltansa.

Kajaanin Harrastajateatteri tuottaa korkeatasoistakenen mukaan? taiteellista teatteria, koulutusta, tapahtumia ja kesäteatteria. Lisäksi se toteuttaa soveltavan taiteen projekteja erityisryhmien, kuten pitkäaikaistyöttömien kanssa. Ensi-iltoja teatterilla on vuosittain 2–3, joista valtaosa on uusia kotimaisia kantaesityksiä. Henkilöjäseniä teatterilla on noin 200.

Teatterin kotinäyttämönä toimii Kajaanin Raatihuoneentorin kupeessa sijaitseva Generaattorin esittävän taiteen tila. Kesäisin Kajaanin Harrastajateatteri on tuottanut kesäteatteria Kajaanin kaupunginteatterin pienen näyttämön Sissilinnan takapihalle. Vuosina 2014-2017 Kajaanin Harrastajateatteri tuotti kesäteatteriesitykset Risto Räppääjä ja Pakastaja-Elvi (2014), Ella ja Paterock (2015), 7 juippia (2016) ja Ruunajaiset (2017) Kajaanissa Teppanakeskuksen pihalle.

Kajaanin Harrastajateatterin hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2023 alkaen on Heli Heikkinen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]