Kabhi Alvida Naa Kehna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kabhi Alvida Naa Kehna
Elokuvan juliste
Elokuvan juliste
Ohjaaja Karan Johar
Käsikirjoittaja Karan Johar
Shibani Bathija
Niranjan Iyengar
Tuottaja Hiroo Johar
Säveltäjä Shankar-Ehsaan-Loy
Kuvaaja Anil Mehta
Leikkaaja Sanjay Sankla
Pääosat Amitabh Bachchan
Shah Rukh Khan
Rani Mukerji
Preity Zinta
Abhishek Bachchan
Kirron Kher
Valmistustiedot
Valmistusmaa Intia
Tuotantoyhtiö Dharma Productions
Levittäjä Dharma Productions
Netflix
Ensi-ilta 11. elokuuta 2006
Kesto 215 min
Alkuperäiskieli hindi, englanti
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Kabhi Alvida Naa Kehna (devanagariksi कभी अलविदा न कहना, engl. Never Say Goodbye, myös muodoissa ”Kabhi Alvida Na Kehna” sekä ”KANK”) on intialaisen ohjaajan Karan Joharin neljäs ohjaus. Se julkaistiin 11. elokuuta 2006, ja se luokitellaan Bollywood-elokuvaksi. Pääosia esittävät Amitabh Bachchan, Shah Rukh Khan, Rani Mukerji, Preity Zinta, Abhishek Bachchan ja Kirron Kher. Elokuva sijoittuu 2000-luvun New Yorkiin. Se sai monia ehdokkuuksia ja voitti useita palkintoja.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Dev Saran (Khan) on ammattilaisjalkapalloilija, joka on onnettomassa avioliitossa uraansa keskittyvän Rhean (Zinta) kanssa. Heillä on myös poika, Arjun. Heidän luonaan asuu myös Devin äiti Kamaljit (Kher). Maya (Mukherji) on opettajatar, joka on naimisissa lapsuudenystävänsä Rishin (Abhishek Bachchanin) kanssa. Maya ei voi saada lapsia eikä tunne täyttävänsä vaimon velvollisuuksiaan.

Dev tapaa Mayan sattumalta juuri ennen Mayan häitä ja he päätyvät juttelemaan. Dev vakuuttaa Mayan siitä, että naimisiinmeno on oikea ratkaisu, vaikka Maya ei rakastakaan miestään kuin ystävänä. Vaikka he ovat toisilleen täysiä vieraita, he tulevat hyvin toimeen keskenään ja jäävätkin ajattelemaan toisiaan, kun heidän tiensä eroavat.

Neljä vuotta kohtaamisen jälkeen he tapaavat taas ja huomaavat molempien avioliittojen olevan pulassa. He päättävät auttaa toisiaan, mutta rakastuvatkin ja päätyvät lopulta pettämään aviopuolisoitaan, mikä johtaa heidän avioliittojensa lopullisiin hajoamisiin. He molemmat joutuvat jättämään perheensä, mutta valehtelevat toisilleen kaiken olevan hyvin, ja niin heidän tiensä eroavat.

Kolme vuotta myöhemmin Rishi on menossa uudelleen naimisiin ja pyytää Mayaa bestmanikseen. Maya suostuu, ja häissä hän tapaa Devin entisen vaimon Rhean, joka kertoo Mayalle Devin muuttavan Kanadaan. Maya lähtee Devin perään juna-asemalle ja tavoittaa hänet juuri ennen junan lähtöä, ja heistä tulee viimein pari.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Roolitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijätär Kajolin oli tarkoitus esittää Maya Talwaria. Kun Kajol joutui jättäytymään projektista, rooli meni hänen serkulleen Rani Mukerjille, jonka oli tarkoitus esittää Preity Zintan rooli. Kajol tekee kuitenkin pienen cameoroolin ”Rock ’n’ Roll Soniye” -kappaleen aikana.

Elokuvaa kuvattiin New Yorkissa yli 90 päivää. Muutama kohtaus kuvattiin studiossa Mumbaissa.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kabhi Alvida Naa Kehna julkaistiin Intian lisäksi myös Pohjois-Amerikassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa elokuussa 2006. Intiassa elokuva menestyi ensimmäisenä viikkona erittäin hyvin, mutta sen jälkeen sen suosio laski huomattavasti. On sanottu, että elokuvan saamat ristiriitaiset arvostelut sekä moderni tapa käsitellä avioliittoa ja sen ongelmia olivat liikaa perinteitä vaaliville intialaisille. Muualla maailmassa elokuva tuotti tasaisesti hyvin.

Elokuva rikkoi myös Joharin aiemman elokuvan, K3G – Ilon päiviä, surun päiviä, viisi vuotta kestäneen ennätyksen eniten tuottaneena intialaisena elokuvana. Se sai myös ensi-iltansa ennätyksellisesti yli 1 200 elokuvateatterissa.

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikin elokuvaan on tehnyt suosittu kolmikko Shankar-Ehsaan-Loy. Soundtrackilla on seitsemän kappaletta.

Kappalelistaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]