Jyväskylän asukkaiden paikallisagenda

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jyväskylän Asukkaiden Paikallisagenda JAPA ry on keväällä 2001 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on kestävän kehityksen edistäminen Jyväskylän seudulla. Yhdistyksen kestävän kehityksen edistämistoiminnalle eli paikallisagendatyölle on myönnetty Jyväskylän kaupunginhallituksen valtuutus vuonna 2003. Yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon JAPA ry on aktiivisesti yhteistyössä kaupungin asukkaiden, viranomaisten, luottamushenkilöiden ja muiden toiminnalleen tarpeellisten sidosryhmien välillä.

JAPA ry toteuttaa erilaisia hankkeita, kampanjoita ja projekteja, joiden tavoitteena on ollut kestävän kehityksen konkreettinen edistäminen. Yhdistys panostaa yhteistyöhön alueen asukasyhdistysten ja Jyväskylän kaupungin kanssa, sekä seutukunnalliseen toimintaan.

JAPA ry:n vuosittaisia projekteja ovat mm. Asuinalueiden siivoustalkoot toukokuussa, jättiukonputkien torjuntakampanja sekä pujonnyhtämiskampanja touko-elokuussa, Liikkujan viikko ja Autoton päivä syyskuussa, Energiansäästöviikko lokakuussa ja ”Älä osta mitään –päivä” marraskuussa.

Yhdistys on toteuttanut myös muita kestävän kehityksen edistämiseen tähtääviä hankkeita ja projekteja, kuten Sotkutonta päivää! ja Porkkanamafia 2009. JAPA ry edistää käytännön ympäristökasvatustyötä myös järjestämällä jäte-, ympäristö- ja energianeuvontaa sekä herättämällä uudelleen henkiin kouluissa hiipunutta siivouspäiväperinnettä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]