Jukka Meskanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pohjalainen lentopalloilija Jukka Meskanen (2009)

Jukka Meskanen (12. lokakuuta 1982) on suomalainen lentopalloilija, joka pelaa kaudella 2008-09 Valkeakosken Isku-Veikkojen riveissä, Lentopallon SM-liigassa. Hän on Nurmon Jymyn kasvatteja. Urallaan hän on pelannut SM-liigassa, 1-sarjassa sekä 2-sarjassa. Hän on voittanut sekä 1-sarjan että myös 2-sarjan mestaruuden.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruusvuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jukka Meskanen aloitti lentopallon harrastamisen Nurmon Jymyn väreissä.

1- ja 2-sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meskanen aloitti uransa aikuisten sarjoissa, kun hän pelasi Kauhavan Wisan lentopallojoukkueessa, Lentopallon 1-sarjaa. Kauhavan joukkueen hajottua, hän vaihtoi Nurmon Jymyyn pelaamaan kakkossarjaa, jossa hän oli nostamassa seuraa heti ensimmäisellä kaudellaan historiallisesti ykkössarjaan. Hän oli yksi kakkossarjan parhaimmista pelaajista nousukaudella.

Nurmolaislähtöinen Meskanen oli viihtynyt hyvin vuoden kasvattajaseuransa Jymyn riveissä, mutta lähti kuitenkin kauden jälkeen Valkeakoskelle opiskelujen vuoksi. Valkeakoskella hän alkoi pelata 1-sarjassa pelaavan Valkeakosken Isku-Veikkojen riveissä. Hän nousi heti joukkueen runkopelaajaksi, ja pian myös joukkueen kapteeniksi. Valkeakoskelaisseuran kanssa hän pääsi neljänä kautena peräkkäin SM-liigakarsintoihin, josta paikka ei kuitenkaan auennut Lentopallon SM-liigaan. Viimein SM-liigaovi aukesi kauden 2006-07 päätteeksi, kun Isku-Veikot pudotti liigakentiltä Korson Vedon ja Keski-Savon Paterin. Nousu liigaan tuli valkeakoskilaisille hieman yllättäen, mutta organisaatio tarttui kuitenkin loistavaan tilaisuuteen.

SM-liiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meskanen päätti jatkaa uraansa liiganousun tehneessä seurassa. Hänen uransa ensimmäistä SM-liigakautta haittasivat loukkaantumiset, jotka sotkivat etenkin alkukauden pelit. Joulutauon jälkeen kovakätinen laitahyökkääjä palasi kuitenkin kentille ja jälki oli odotetun tuhoisaa, sillä hän oli Isku-Veikkojen toiseksi tehokkain pelaaja loppukauden ajan. Lisäksi Meskanen oli joukkueen kapteeni, kuten myös edellisillä kausillakin.

Kaudella 2008-09 Meskanen nousi SM-liigassa eturivin yleispelaajiin. Hyvän kesäharjoittelukauden jälkeen hän oli todella vahvassa vedossa, ja johdattikin Isku-Veikot historian ensimmäisen kerran pudotuspeleihin sekä runkosarjassa historian parhaimpaan sijoitukseen. Henkilökohtaisissa tilastoissa hän oli pistepörssissä 15. sijalla ja etenkin syöttötilastossa hän oli vahvoilla voittaa koko tilaston, mutta tippui kuitenkin loppukaudesta seitsemännelle tilalle.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Meskanen on ollut jo monta vuotta Valkeakosken Isku-Veikkojen pelaaja, on hän pelannut kasvattajaseuransa Nurmon Jymyn riveissä muutamia ystävyysotteluita.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilökohtaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ässäsyöttötilaston 7. sija -09
  • Pistepörssin 15. sija -09

Joukkueessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • SM-liigaan nousu -07
  • 1-sarjaan nousu -02