Jukka Latva-Rasku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jukka Latva-Rasku (s. 2. elokuuta 1974 Kannus)[1] on suomalainen fysiikkavalmentaja jääkiekkojoukkueessa Oulun Kärpät. Hän on Kärppien valmennusryhmässä kaudesta 2008–2009 lähtien. Lisäksi hän on entinen yleisurheilija[1].

Ura yleisurheiluvalmentajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

33-vuotias Jukka Latva-Rasku on kuuden vuoden ajan toiminut yleisurheiluvalmentajana Ouluseutu Urheiluakatemiassa (OSUA). Hän on myös pari vuotta ollut Pyrinnön valmennuspäällikkö.

”Mielenkiintoisin odotuksin lähden uuteen tehtävään. Näin isoa roolia minulla ei aiemmin ole joukkuetyöstä ollut, vaikka olenkin tehnyt jonkin verran konsultaatioita ja valmennuksia. Jääkiekon parissa en ole aiemmin töitä tehnyt, ainoa jääkontakti tähän asti on ollut Susanna Pöykiö, jonka kanssa olen pari vuotta tehnyt yhteistyötä”, Latva-Rasku kertoo.

Latva-Raskun työn kuva muotoutuu vähitellen valmennustiimin kanssa yhteistyössä. Kesäharjoittelukaudelle uusi tiimin jäsen tekee liigajoukkueelle yksilölliset valmennusohjelmat omatoimista harjoittelua varten. Syksymmällä kauden lähestyessä ja sen aikana ylläpitävä oheisharjoittelu on hänen vastuullaan.

Latva-Rasku muistetaan lahjakkaana ja menestyneenä 400 metrin aitajuoksijana. Hän oli mukana nuorten ja aikuisten maajoukkueessa. Latva-Rasku on opiskellut Jyväskylän liikuntatieteellisessä biomekaniikkaa, valmennusta ja liikuntafysiologiaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Jukka Latva-Rasku Tilastopaja (vaatii kirjautumisen, maksullinen palvelu).