Journal de Genève

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Journal de Genève oli ranskankielisessä Sveitsissä ilmestynyt lehti. Se perustettiin Genevessä, ja se ilmestyi vuosina 1826–1998. Sen julkaisija oli Société Anonyme du Journal de Genève et de la Gazette de Lausanne.

Kansainliiton perustamisen jälkeen lehti sai runsaasti huomiota kansainvälisiä kysymyksiä pohtivilla artikkeleillaan. Vuosien ajan sen tärkein kirjoittaja oli William Martin.

Lehti ilmestyi kaksi kertaa viikossa vuosina 1832–1950, sen jälkeen päivittäin. 1960-luvulla lehdellä oli lauantaisin ilmestynyt kirjallisuusliite Samedi littéraire. Vuonna 1972 lehti aloitti toimituksellisen yhteistyön vaikeuksissa olleen Gazette de Lausannen kanssa, joka yhdistyi 1991 Journal de Genèveen niin, että sen nimi jäi pelkäksi alaotsikoksi. Tappioiden vuoksi Journal de Genève lakkautettiin helmikuun lopussa 1998 painoksen ollessa 32 000 kappaletta. Sen jälkeen kun lausannelainen kustantaja Edipresse oli lakkauttanut tappiollisen laatulehden Nouveau Quotidienin tarkoituksessa, että lehdet yhdistettäisiin, uusi päivälehti Le Temps alkoi ilmestyä maaliskuussa 1998.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.