Jourdanton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

{{{alt}}}
Jourdantonin sijainti Yhdysvalloissa.
Atascosan oikeustalo Jourdantonissa

Jourdanton on kaupunki Atascosan piirikunnassa Texasissa Yhdysvalloissa, noin 30 kilometriä San Antoniosta etelään. Vuoden 2010 väestönlaskennan mukaan siellä asui 3 871 asukasta.[1]

Maantiede ja ilmasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jourdanton on kokonaisuudessaan kuin pieni villin lännen kylä keskellä Texasin kuivuutta. Ilmasto on kuuma ja kuiva: kesäisin lämpötila hipoo neljääkymmentä astetta ja talvisin pakkasen puolelle päästään tuskin koskaan. Kesät ovat todella pitkiä ja talvet lyhyitä. Meksikon rajalle ja lähimpään merenrantaan, Meksikonlahteen, Jourdantonista on molempiin noin 200 kilometriä. Lähin kaupunki Pleasanton sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä.lähde?

Väestö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jourdantonin väestö on kirjavaa. Kaupungissa elää paljon alkuperäisasukkaita sekä sukujuuriltaan Meksikosta kotoisin olevia henkilöitä.lähde?

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jourdantonissa on oma koulu, lukio, kirkkoja, oikeustalo, pankki ja urheilustadion. Kaupungista löytyy myös pieni motelli. Jourdantonin ja Pleasantonin välillä menevän tien varrelta löytyy hyväkuntoinen Holiday Inn -hotelli. Jourdantonista löytyy myös muutamia pikaruokaravintoloita ja lähietäisyydeltä löytyy myös esimerkiksi uima-altaita, kaupunginpuisto, urheilukenttiä, keilahalli ja elokuvateatteri.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Texas: 2010 (PDF) (s. 64) U.S. Census Bureau. Viitattu 31.8.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]