Josefstadt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Josefstadtin Lange Gasse.
Josefstadt ja siihen liitetyt osat muista hallintopiireistä.

Josefstadt on Wienin 8. hallintopiiri (saks. 8. Bezirk, Josefstadt). Se on lähellä Wienin keskustaa, ja se on muodostettu hallintopiiriksi vuonna 1850, mutta rajat ovat muuttuneet myöhemmin.[1] Josefstadt on taajaan asuttua kaupunkialuetta, jossa on paljon työpaikkoja ja asuntoja.[1] Josefstadtin väkiluku on 24 100,[1] ja sen pinta-ala on 1,08 km². Se on alaltaan pienin Wienin hallintopiireistä.

Josefstadt muodostuu entisistä esikaupungeista (Vorstadt) Josefstadt, Breitenfeld, Strozzigrund ja Alt-Lerchenfeld, ja lisäksi siihen on liitetty osia St. Ulrichista ja Alservorstadtista. Hallintopiirin rajoina ovat kadut Alser Strasse pohjoisessa, Lerchenfelderstrasse etelässä, Hernalsergürtel ja Lerchenfeldergürtel lännessä ja Auerspergstrasse ja Landesgerichtsstrasse idässä.

Josefstadt on varakasta aluetta. Siellä asuu Itävallan presidentti Heinz Fischer, kuten ovat asuneet useimmat Wienin pormestaritkin. Josefstadt sijaitsee lähellä Wienin yliopistoa, joten se on myös opiskelijoiden suosimaa asuinaluetta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Josefstadt

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]