Joonas Naskali

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naskali Pasi ja Anssin keikalla Himos Areenalla 27.5.2023

Joonas Naskali on suomalainen muusikko ja tuottaja. [1] Hänet tunnetaan parhaiten vuonna 2017 perustetun bileduon, Pasi ja Anssin, laulaja/lauluntekijänä.

Vuonna 2004 Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa Naskali aloitti opinnot digitaalisen musiikin käsittelyn ja kaupallisen musiikin puolella, jolloin hän tutustui nykyiseen muusikkokollegaansa Aki Ekqvistiin. Jo orastavasta yhteistyöstä huolimatta he päätyivät opintojen jälkeen eri suuntiin seuraavan kymmenen vuoden ajaksi. [2]

Naskali on äänittänyt Crimfallin vuonna 2009 ilmestyneen albumin "As the Path Unfolds...". Hän julkaisi "Under The Iron Sky"-albumin säveltäjä Tapani Siirtolan ja laulaja Kaitin kanssa, Kaiti Kink Ensemble-yhtyeenä, vuonna 2012. [3] Vuonna 2014 hän perusti kahden muun muusikon, Outi Keskitalon ja Sami Tammisen, kanssa Valovuosi-yhtyeen. [4] Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa "Tanssi Niinku Kukaan Ei Kattois" vuonna 2016, Naskali oli osallisena kaikissa albumin vaiheissa säveltämisestä ja sanoittamisesta tuottamiseen ja äänittämiseen. Hän käytti taiteilijanimeä Kuuppa.

Vuonna 2017 hän perusti Saumaa Records -yhtiön kolmen muun musiikkituottajan (Aki Ekqvist, Mikael Forsby, Jaakko Kääriäinen) kanssa. [5] Samana vuonna hänen reggaeprojekti Doussi julkaisi musiikkia [6], ja edellä mainitun kollegansa, Ekqvistin, kanssa Pasi ja Anssi -rapduo sai alkunsa.

Kaikenkattavan Pasi ja Anssin tuotannon työstämisen lisäksi hän on sanoittanut ja säveltänyt kappaleita muun muassa Portion Boysille. [7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]